Mega "ljubomorno" čuva jednog od najboljih trojkaša: Cerovina i naredne sezone u ružičastom dresu

Biće to njegova šesta godina u svim kategorijama beogradskog kluba

  • 0
Luka Cerovina

Foto: MN Press

Velike promene će pretrpeti sastav Mege u narednoj sezoni, ali će se jedan košarkaš sigurno zadržati u redovima tima u ružičastim dresovima. Luka Cerovina odlučio je da produži ugovor sa klubom u kojem se nalazi još od 2016. godine, što će reći da je prošao i mlađe kategorije - kadetsku i juniorsku.

Ove sezone dobijao je nešto manje prostora nego nekih prethodnih. Poreklo vodi sa Kosova i Metohije, a rođen je u Kragujevcu. Igra na poziciji tri i u sezoni koju je prekinula pandemija koronavirusa bio je jedan od najboljih šutera sa distance u čitavom takmičenju.

- Hvala Megi na ukazanom poverenju, ne samo sada već i za sve prethodne godine koje sam u klubu. Imali smo sjajnu sezonu iza sebe, a ja ću dati sve od sebe na treninzima i na utakmicama da se i u narednoj zajedno radujemo novim uspesima - rekao je Cerovina koji je sa Megom ove godine došao do finala Kupa Radivoja Koraća i Košarkaške Superlige, a u ABA ligi je zauzeo mesto u gornjem delu tabele.

Rođen je 8. aprila 2000. godine, sa juniorskim timom Mege je 2017. godine osvojio drugo mesto na završnom Evroliginom turniru za juniore u Istanbulu, a godinu dana kasnije je došao do titule u juniorskoj ABA ligi. Jedno vreme nastupao je za OKK Beograd, a ove takmičarske godine je u proseku beležio 4,8 poena uz tri skoka u regionalnom takmičenju.

Najbolju partiju ove godine pružio je protiv Partizana u majstorici polufinala Superlige, kada je imao 14 poena uz šut 4/5 sa distance.

Video: Na samom finišu zamalo da dođe do ozbiljnog sukoba između košarkaša crno-belih i Mege

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA