≫ 

Crnogorke bez iznenađenja, Španija zakazala okršaj sa Srbijom za polufinale na Evrobasketu

Evropske šampionke ubedljive u osmini finala

  • 1
Španija, košarka, žene Foto: Printscreen/FIBA - The Basketball Channel

Košarkašice Crne Gore nisu uspele da naprave iznenađenje u osmini finala Evropskog prvenstva. Aktuelne šampionke Špankinje slavile su u Valensiji sa 78:51, pa će se za mesto u polufinalu boriti protiv selekcije Srbije u sredu od 18 časova.

Prevagu na tasu Španije, donele su Marija Konde sa 19, Astu Ndur sa 17 i Maite Kazorla sa 11 poena. Kod Crne Gore, bolje od ostalih bile su Jelena Dubljević, Markiša Getling i Milica Jovanović sa po 10 poena.

Crna Gora je bila ravnopravan rival sve do završnice prve deonice, kada je Španija nametnula žestok presing, igru sa mnogo tranzicije, ritam koji Crna Gora nije mogla da prati.

Španija je uspela da zatvori Jelenu Dubljević i Markišu Getling pod košem, šut nije služio selekciju Crne Gore, koja je izgubila 12 lopti u prvom poluvremenu. Svaka izgubljena lopta je kažnjena lakim poenima iz tranzicije, pa je na semaforu pisalo 45:27.

Kod Crne Gore bolje od ostalih bile su Markša Getling sa šest, odnosno Jelena Dubljević, Božica Mujović i Milica Jovanović sa po pet poena.

Video: Kokoškov: Žao mi je, poštujem odluku Posle Jokića još 2 srpska NBA igrača odjavila reprezentaciju!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    22. jun 2021 | 11:50

    Bice nam mnogo tesko zadnjix 7 uzltakmica su nas dobile gde god smo igrali..vreme je za nas trijumf

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA