Nije povreda: Nedović otkrio razlog zbog kojeg propušta kvalifikacioni turnir u Beogradu

Srpskog košarkaša i dalje muče posledice preležanog koronavirusa

  • 0
Nemanja Nedović

Foto: MN Press

Nažalost, tokom jučerašnjeg dana saznali smo da ni Nemanja Nedović neće moći da pomogne reprezentaciji Srbije na predstojećem kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre. Iako se spekulisalo da je reč o povredi, koje su igrača Panatinaikosa mučile tokom karijere, ipak je u pitanju nešto drugo.

Naš košarkaš oglasio se putem društvene mreže Tviter, istakavši da je reč o posledicama preležanog kovida u aprilu.

- Pošto mora da se crta ljudima... Nikakva povreda nije u pitanju, strogo mirujem zbog posledica kovida - napisao je Nedović.

Dodao je da je u dogovoru sa selektorom Igorom Kokoškovim odlučio da ne nastupi na kvalifikacijama, koje počinju za nedelju dana, a nakon toga će videti koliko će biti spreman da nastupi u Tokiju, ako se naša reprezentacija tamo plasira. Podsećamo, Igre startuju 23. jula, kroz tačno mesec dana.

- U dogovoru sa Igorom, koji razume situaciju, odlučeno je da sigurno preskočim kvalifikacije, a onda da sednemo 4. jula i da vidimo šta će biti. Da je ovo druga situacija, bilo bi drugačije. Zglob ću da sredim i koleno ću da sredim, ali sa ovim nema zezanja. Nadam se da ćemo se kvalifikovati, pa ćemo da vidimo da li sam potreban - zaključio je srpski košarkaš.

Prethodno su nastup za Srbiju ovog leta otkazali Nikola Jokić, Aleksej Pokuševski i Alen Smailagić, dok će kvalifikacije propustiti Bogdan Bogdanović, koji će nastupiti za Atlantu u finalu Istočne konferencije NBA lige protiv Milvoki Baksa. Još nekoliko igrača ima problema sa povredama.

Video: Nemanja Nedović opisao situaciju u Italiji i opasnost od korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA