≫ 

Odjavio reprezentaciju da bi "naučio" da šutira: Najveći "ciglaš" NBA lige ne ide u Tokio

Ben Siomons izabrao da poradi na osnovnom elementu košarkaške igre pre odazivanja reprezentaciji

  • 3
ben simons

Fto: Tanjug/Ap

Košarkaška reprezentacija Australije biće značajno oslabljena na olimpijskom turniru pošto je jedan od najjačih aduta selektora "Ozija" Ben Simons odlučio da se ovo leto, umesto odlaska u Tokio, posveti individualnim šuterskim treninzima.

Ko je ispratio Simonsove partije ove sezone, posebno u plej-ofu i seriji sa Atlantom, jasno mu je zbog čega se plejmejker File odlučio na ovaj korak.

Čovek želi da nauči da šutira - bukvalno.

Siomons se nakon eliminacije Seventisiksersa našao pod baražom kritika navijača, medija i struke zbog činjenice da je tokom doigravanja imao najslabiji procenat ubačenih penala u istoriji, za jednog plejmejkera, jedva 3o procenata.

I ne samo to, Simons gotovo da nije šutirao u seriji sa Hoksima i pre toga sa Vašingtonom. Sa svakom utakmicom je gubio na samopouzdanju koje mu se toliko srozalo da je protiv Atlante pao u agoniju svaki put kada bi stao na liniju za slobodna bacanja. O trojkama, šutu sa poludistance da ne govorimo - kod Simonsa ti elementi košarkaške igre gotovo da su se izgubili.

Šta je problem, zna samo Simons, pa će pokušati da ga reši tokom letnje pauze dok se njegovi zemljaci budu borili na olimpijskim igrama.

Posle svega što je pokazao, odnosno što nije pokazao, ozbiljno mu se i zaljuljao status u ekipi pa bi lako mogao da bude trejdovan ukoliko radikalno ne popravi šut.

 

Video: Jokića u Somboru niko ne osuđuje što ne igra za Srbiju: Napravio čudo od hipodroma, dobio i bilborde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA