≫ 

Stojakovićev sin zaintrigirao američke trenere: Tek nedavno počeo da igra, već ga zovu mnogi koledži

On je iskoristio pandemiju da se razvije kao igrač i da istakne sve svoje kvalitete

  • 0
Andrej Stojaković Foto: Twitter / Printscreen

Složićemo se vrlo lako da je Predrag Stojaković jedan od najboljih košarkaša koje smo ikada imali. A da u ovoj porodici postoji ogroman košarkaški gen dokazuje njegov sin - Andrej koji se pojavio na jednoj od proba za srednjoškolske talente u Glendejlu u Arizoni.

On je to učinio i nekoliko godina ranije kada se košarkom bavio samo rekreativno i kada mu je bilo svega 180 centimetara. Sada je već "narastao" na 198 centimetara i uz odlično umeće deluje zastrašujuće kao i njegov otac. Raspon ruku mu je neverovatnih 208 centimetara, pa svi iz srednje škole Karjamjk Džezuits sa pravom gledaju na njega kao na novu zvezdu.

Prema pisanju američkog "247 Sporta", on je tek nedavno počeo da se bavi košarkom i iskoristio je period pandemije da se razvije u kvalitetnog košarkaša. To je učinio zaista velikom brzinom, a ne navodi da se da li je na tom putu možda imao podršku svoje porodice, odnosno oca.

- Imajući u vidu sadašnju visinu i raspon ruku, ali i fantastičan košarkaški pedigre (otac mu je bio 208 cm), ne bi trebalo da nas začudi ako još malo poraste. Međutim, pored njegovih pomenutih mera, ono što je odmah izbilo u prvi plan kod trenera u publici je njegov osećaj za igru, ali i raskošno umeće koje pokazuje. I, kako su ovi dani u Arizoni prolazili, tako se sve više uvećavao broj trenera koji su ga gledali - tu su bili oni iz (univerziteta) Jute, Arizone, Stenforda, a San Francisko je čak poslao sva svoja tri pomoćna trenera uz aut-liniju.

Mladi Stojaković ne samo da je dobro šutirao, bilo iz trka ili iz mesta, i ne samo sa polu-distance i za tri poena, već je impresionirao i kontrolom lopte, dodavanjem i skokovima, i to na vrlo upečatljiv način za jedno mlado krilo koje je tek u početnoj fazi razvoja. Pogađao je i iz tranzicije, i iz pozicionog napada, a ostavio snažan utisak svojim pregledom igre, izvrsnim dodavanjima, pronalaženjem saigrača na pozicijama za šut sa distance - piše na pomenutom portalu.

Kada su Andreja mediji upitali šta se njemu konkretno sviđa u sopstvenoj igri, istakao je svoju raznovrsnost.

- Rekao bih da sam jedno svestrano krilo. Mogu da čuvam više pozicija. Ide mi dobro. Nekoliko koledža me je već kontaktiralo. Eto, iz Sent Merija vole kako igram, jer sam krilo koje može nekoliko stvari da obavlja, a i imam potencijal.

Nisu samo "omanji" koledž timovi zainteresovani. Budi se intriga i kod Lujvila, UCSB-ja, Arizone, San Hozea... Otac mu je rekao da je najvažnije da ne srlja previše.

- Samo da dobro razmislim o svemu, da ne srljam. Od njega sam, inače, mnogo više naučio van terena, nego na njemu. Mnoge moje odluke su i donete zahvaljujući njemu kao uzoru, jer me je njegova radna etika oduvek inspirisala - zaključio je naslednik Peđe Stojakovića.

Video: Badnjarević o Peđi Stojakoviću: U Zvezdi su rekli da nije talentovan, nisu ga zvali na probu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA