Ovo su im bili izgovori da ne igraju za Srbiju, a evo šta sada rade: Neki na moru, neki u kraju

Košarkaši koji se nisu odazvali pozivu za nacionalni tim vreme provode na različite načine

  • 28
Nemanja Nedović, Nikola Jokić, Alen Smailagić, Aleksej Pokuševski

Printskrin: Instagram/minamilutinovic/Smajli 9/17_poku Verified Foto: Milena Đorđević,

Košarkašku reprezentaciju Srbije čeka veoma "vrelo" leto jer moraju najpre da se kvalifikuju za Olimpijske igre ( turnir u Beogradu 29. juna - 04. jul) a zatim da u Tokuju odbrane medalju koju su osvojili u Riju 2016.

Neće biti lako jer reprezentacija neće biti kompletna. Već se zna da Nikola Jokić neće biti tu jer je istakao da mu treba odmor.

- Na moju veliku žalost, ovo je trenutak kada moram da saopštim da i pored ogromne želje, nisam u mogućnosti da nastupam za reprezentaciju. Jednostavno, stanje mog tela iziskuje duže odsustvo sa terena radi oporavka.

- To je stav i sugestija kluba i jedna neminovnost koju moram da prihvatim. Ubedjen sam da momci i bez mene imaju kvalitet da naprave rezultat koji će nam svima doneti mnogo radosti - rekao je Jokić Tanjugu, koji nije precizirao da li se to odnosi samo na olimpijski turnir, ili postoji šansa da se ipak nađe na Olimpijskim igrama.

Jokić provodi vreme u Somboru sa konjima koji nastupaju na trkama.

Osim njega selektor Kokoškov neće moći da računa i na još jednog NBA igrača koji je iskočio u prvi plan Alekseja Pokuševskog, kao i Alena Smailagaića. Njih dvojica su istakli da žele da se spreme za narednu sezonu.

- Jesmo u stalnom kontaktu, nažalost odlučio je da se posveti svojoj fizičkoj spremi za sledeću sezonu. Žao mi je, mislim da bi igrač takvog talenta mogao mnogo da nauči i napreduje uz ove momke, ali poštujem njegovu odluku. Takođe i Smailagić, biće usredsređen za sledeći njegov posao i narednu sezonu i obojici želim sve najbolje - rekao je selektor Kokoškov.

Pogledajte galeriju kako provode vreme igrači koji nisu mogli da se posvete reprezentaciji Srbije.

Međutim, osim ovih izostanaka selektora muče i medicinski problemi igrača pa će i za kvalifikacioni turnir u Beogradu imati problem da sastavi tim od najkvalitetnijih igrača. Nemanja Nedović se oporavlja od korona virusa, pa je istakao da će propustiti kvalifikacije.

- Pošto mora da se crta ljudima... Nikakva povreda nije u pitanju, strogo mirujem zbog posledica kovida - napisao je Nedović, koga oporavak nije omeo da uživa na Kritu i skače sa broda.

U dogovoru sa selektorom Igorom Kokoškovim, Nedović je jedini koji neće nastupiti na kvalifikacijama, koje počinju za nedelju dana, a nakon toga će videti koliko će biti spreman da nastupi u Tokiju, ako se naša reprezentacija tamo plasira. Podsećamo, Igre startuju 23. jula, kroz tačno mesec dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dušan Silni

    23. jun 2021 | 17:40

    A šta se čudite nije Jokiceva prva izdaja Srbije, Nedovic iskreno bolje da ne igra i nije neki igrač a ova dva klinca su pokazali na početku kakvi su ljudi tako da je bolje odmah ih otkačiti.

  • Zis

    23. jun 2021 | 17:49

    Pustite ljude na miru,ne palite ove indijance što ih pljuju po ceo dan .

  • 1x2

    23. jun 2021 | 23:01

    A zasto su uopste i potrebni izgovori, ako hoces hoces, ako neces ne moras i cao, nikad vise ih ne zvati i gotovo, imamo toliko dobrih kosarkasa da nije steta kad neko otkaze, jer ce da se rodi nova zvezda, ne znamo jos ko ce da zablista, idemoooo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA