≫ 

Kokoškov ne zna na koje sve igrače može da računa za kvalifikacije: "Svi su u opticaju, čekamo ih"

Selektor košarkaša u ne baš najboljem kadrovskom sastavu čeka start kvalifikacionog turnira za Tokio

  • 0

Najbolji srpski košarkaši uspešno su rešili i "generalku" pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju, savladali su Meksiko 81:77, ali ono što i dalje brine sve u taboru našeg tima je kadrovska situacija pred početak turnira.

U toku dana se pojavila informacija da selektor Kokoškov neće moći da računa ni na Lučića i Gudurića, koji se nisu oporavili od povreda, međutim selektor kaže da će "do poslednjeg trenutka" čekati na sve adute koji su mu na raspolaganju.

- Hajde da ostavimo pojedinačne slučajeve. U kontaktu smo sa svim igračima, pogotovo onima koji su ovde. Naš medicinski tim radi veliki posao i stalno su u razgovoru s igračima. Mi smo od početka otvoreni prema svima i u iščekivanju igrača. Svakog dana nam dolaze novi igrači. O pojedinačnim slučajevima neću da pričam, do poslednjeg trenutka držaću spisak otvorenim, sve ove momke koji su zajedno. Nikola Milutinov je ovde, neki momci nisu imali mnogo vremena za igru. Čekaćemo poslednji trenutak, svi igrači su u opticaju, videćemo na kraju ko će biti na spisku -  kaže Kokoškov, gaji nadu da će moći da računa na još nekog aduta - rekao je Kokoškov.

miloš teodosić

Foto: MN Press

Meksiko je pružio jači otpor večeras nego pre nekoliko dana u Atini, sipali su trojke Sombrerosi i dugo mučili naše...

- U svakoj utakmici imamo nove igrače. Večeras je bilo dosta toplo u hali. Igrali smo protiv atipičnog protivnika, koji ima petoricu vrućih igrača koji mogu da pogode trojke s raznih pozicija. Izgledali smo malo umorno, ali znajte da niko ko nosi dres Srbije nije došao ovde da se šali, već da radi - rekao je Kokoškov i dodao:

- Treba nam bolja fizička reakcija. Nije lako igrati na svom terenu, pred domaćom publikom. Lakše nam je svakako bilo da igramo u Atini, nego ovde. Trebalo nam je malo vremena da se malo odledimo, da prođemo kroz utakmicu. Teodosić je prvi put igrao večeras, kao i još neki igrači. Nadam se boljoj igri na parketu za pet-šest dana.

Srbija je večeras imala jedan ozbiljan "prazan hod", u psolednjoj deonici, kada je ispustila 15 razlike i dozvolila rivalu da e rezultatsi potpuno vrati u igru. Sve je krenulo od jedne izgubljene lopte...

- Detalji su vrlo bitni. Ovaj tim nikad ne igra bez energije, uvek se bori. Večeras smo radili neke atipične stvari, imali više izgubljenih lopti, za koje znam da mogu bolje. To ne sme na ovom nivou da se dešava. Ima malo i do umora, verovatno i nervoze, ali sve je to normalno. Moraćemo da igramo pametno, iskusno. Imamo dosta iskusnih igrača u timu, rešavaćemo stvari u hodu. Imali smo problema sa skokom, iako su oni tim koji uglavnom igra spolja. Kalinić je igrao dosta minuta, iako nije trenirao neko vreme.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA