Danilo Anđušić o reprezentaciji: "Igrati za Srbiju je ponos i to je najvažnije"

Srbija u sjajnoj seriji pred kvalifikacioni turnir

  • 1
Danilo Andjusic, Srbija, Meksiko Foto: MNpress

Košarakaš Srbije Danilo Anđušić izjavio je da nacionalni tim u pozitivnom rapoloženju dočekuje kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji održava od 29. juna do 04. jula u Beogradu.

Izabranici Igora Kokoškova su imali poslednju proveru pred kvalifikacije za OI, a u hali "Aleksandar Nikolić" pred navijačima pobeđen je Meksiko rezultatom 81:77, reprezentacije Meksika i Srbija su već odigrali jedan duel u Atini, tada je takođe slavila naša selekcija.

O utakmici sa novinarima je pričao jedan od najiskusnijih igrača naše selekcije, Danilo Anđušić.

- Uvek je lepo igrati pred domaćom publikom i osetiti i taj vetar u leđa sa tribina. Drago nam je bilo što smo jednu pripremnu utakmicu odigrali u dvorani "Aleksandar Nikolić". Nije bila ista utakmica kao ona u Grčkoj, znali smo da će biti drugačije - rekao je Anđušić, a potom nastavio o samoj utakmici.

- Tamo smo ih dobili velikom razlikom, znali smo da će oni ozbiljnije izaći na ovaj meč. Mi nismo startovali kako treba, pre svega sa energijom. Oni su pogodili otvorene šuteve i imali rezulatat. U drugom poluvremenu bilo je mnogo bolje. Imali smo razliku, na kraju je dosao i mali pad koncentarcije, ali bitno je da smo dobili utakmicu. Sa pozitivnom enegijom ulazimo u kvalifikacioni turnir - istakao je Anđušić novinarima posle meča.

Danilo Andjusic, Srbija, Meksiko Foto: MNpress

Srpski bek je upitan kako izgleda proces uigravanja tima, s obzirom na to da su se igrači u etapama priključivali reprezentaciji.

- Teško je i to je nešto na šta moramo da se naviknemo od početka. Dosta igrača se priključilo pre desetak dana, imali smo malo vremena za treninge i sve stvari radimo u hodu. Do turnira imao nekoliko dana i verujem da ćemo dići formu i da će to mnogo bolje izgledati u nastavku - kaže Danilo Anđušić.

Ovaj košarkaš se osvrnuo i na svoj nastup u dresu Srbije i rekao je kako se oseća povodom toga.

- Osećam se kao vetaran, posle toliko godina sam se vratio u reprezentaciju. Sve je drugačije, ja sam iskusniji. Uvek je isti osećaj i ponos igrati za svoju zemlju i to je ono što je najvažnije - zaključio je Anđušić.

Reprezentacija Srbije sutra ulazi u "balon", na turniru naši protivnici će biti Dominikanska Republika i Filipni, dok će nas u "finalu" čekati meč s pobednikom grupe B u kojoj se nalaze Italija, Senegal i Portoriko.

Podsetimo, samo pobednik turnira će obezbediti učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Video: Prvi se snašao u gužvi: Bogdanović dohvatio loptu pa krenuo u moćan prodor

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    24. jun 2021 | 16:37

    Napred momci, više tekstova o onima koji su se odazvali. Zaslužuju našu pažnju i poštovanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA