≫ 

Kod Obradovića "grejao" klupu, Radonjić ga vratio u "život": Dobrić opisao ključnu stvar

Kada je došao Dejan Radonjić trebalo mu je vremena da se vrati na svoj nivo i "eksplodira"

  • 4
KK Crvena zvezda - KK Mega

Foto: MN Press

Ognjen Dobrić bio je ključna figura Crvene zvezde u završnici sezone. Blistao je u plej-ofu ABA lige, pa potom i u Superligi, a onda je svoju formu potvrdio i kroz reprezentaciju Srbije na Akropolis kupu.

Kod Saše Obradovića na početku sezone nije imao neku ulogu, ali dolaskom Dejana Radonjića krajem decembra Dobrić dobija slobodu.

- Što se mene lično tiče, velika razlika u odnosu na prvi deo sezone kada je trener bio Saša Obradović. Prvo se tiče minuta, počelo je sa tim, ali nisam igrao ovako dobro odmah kada je došao Radonjić. I dalje sam nekako bio pod... ne grčom, nego pod utiskom tog dela kad je bio Saša Obradović. Ne znam da li smem ovo da uradim, iako to ne bi trebalo, ali samo radim dve stvari koje znam i ne smem da izlazim iz toga - prisetio se Dobrić u razgovoru za Zvezdin potkast "Pick 'N' Talk".

On je objasnio koliko je Radonjić podigao tim.

- Cela prošla sezona od kada je on došao je bila super, a to dobija tek na značaju u polufinalu ABA lige. Nažalost, povredio se Volden, uzeo sam i njegovu ulogu i minute, namestilo se da igram više sa loptom. Nije to bilo planirano, nego sam se osećao dobro, pogađao sam šuteve, floutere, ulaze, mi pobeđivali i kad je tako - igramo na isti način. Od polufinala ABA lige, pa nadalje, ispao sam kao glavna figura uz Noka, Lazića, Davidovca, Lojda - rekao je Dobrić.

KK Crvena zvezda - KK Panatinaikos 2017

Foto: MN Press

A možda je bilo planirano?

- Možda je to Dejo planirao, ali meni nije rekao. Ulio mi je samopouzdanje... Ne znam da li se sećate meča protiv Panatinaikosa. Šutirao sam 0-3 za tri poena, a on viče da nastavim da šutiram i dajem tri poena. Uglavnom bih onda išao na klupu, čekao kraj treće ili četvrtu četvrtinu da uđem opet, ali Radonjić tapše i kad promašim i onda ja dajem konačno - i menja se pogled na igru u mojoj glavi - rekao je Dobrić u Zvezdinom potkastu Pick 'N' Talk.

Video: Trojka koja je slomila Budućnost: Potez Ognjena Dobrića kojim je rešio meč posle trojke Ivanovića!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cc

    25. jun 2021 | 00:07

    Dobric je grejao klupu i kod Tomica Sakote i Alimpijevica a igrao je kod Saleta u proseku 20 minuta imao je svoje sanse ali mu Radonjic najvise odgovara.

  • Rasomon

    25. jun 2021 | 08:28

    Dobric je odlican i bice sve bolji. Njemu je trebalo samo podici samopouzdanje i vidi se da sada igra hrabro i kida na utakmicama. Nazalost Borisa to nema i cini mi se da ce ostati samo vjeciti talenat.

  • Drekavac

    25. jun 2021 | 07:41

    Nadam se da ce i Borisa Simanic tako da se dokaze u Megi posto su ga u Zvezdi sistematski zapostavili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA