≫ 

Saša Đorđević blizu preuzimanja Evroligaša

Srpski trener na ceni posle dobrog rada u Italiji

  • 3
Aleksandar Saša Đorđević

Foto: Marko Jovanović

Doskorašnji trener Virtusa iz Bolonje Aleksandar Đorđević blizu je da preuzme klupu Uniksa iz Kazanja, javljaju košarkaški insajderi.

Povratnik u Evroligu uskoro će ostati bez trenera jer će Dimitrios Prifits osloboditi to mesto odlaskom u Panatinaikos.

Zato su već počeli pregovori između Đorđevića i Uniksa kako bi se sklopila saradnja

Đorđeviću nedavno nije produžen ugovor u Virtusu, uprkos tome što mu je doneo tituliu prvaka Italije posle tačno dve decenije. Iako se pričalo da bi mogao u Partizan, ipak profesionalni izazovi su na strani Uniksa koji će igrati Evroligu.

Kao trener radio je još u milanskoj Olimpiji, Benetonu, Panatinaikosu i minhenskom Bajernu.

Video: Trunić: Od 36 klubova u Italiji od stranih igrača Saša Đorđević i ja smo bili jedini plejmejkeri

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cc

    25. jun 2021 | 08:56

    Neuspeh je ovo sa najacim timom nisu osvojili Evrokup.

  • NekoKo

    25. jun 2021 | 13:35

    To su ti klubovi... Sale kao i onaj drugi Sale su prskočili sveto mesto gde se postaje trener i svetu srpsku formulu za postanak vrhunskog stručnjaka. Jedan je Željko Obradović. Oni se ponašaju kao da imaju jedno 4-5 osvojenih EL, a od jednog takvog trofeja su prilično daleko. Oni nisu ni postali faktički treneri a već su imali neku svoju viziju, filozofiju ... Valjda čovek prvo mora da završi redom: osnovnu, srednju, faklutet, master, pa tek onda doktorat i da u materiju unosi nešto svoje... Ovi su preskočili sve i odmah doktorati. To je česta pojava u profi sportu, koja je teško shvatljiva s obzirom da se radi o surovom profesionalizmu, da nekadašnji vrhunski igrač, onako ničim izazavno, dobija velike ugovore na glavnim scenama. Elem, Uniks će ga šutnuti posle prvog većeg kiksa. Rusi i košarka... to je gore nego Italijani i košarka. Italijani već dve decenije nisu niko i ništa u tom sportu. Ko ne veruje neka pogleda neku utakmicu te njihove lige. Poptuno divlja košarka, ružna i za analize i za gledanje. Ovo što je Virtus postao prvak Italije ima neku svoju težinu, ali Armani koji je jedini ozbiljan italijanski tim to i nije previše zanimalo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA