Odlazak velikog Bilija: Vasilis Spanulis putem Instagrama objavio kraj fantastične karijere

Grčki košarkaš osvojio je tri titule u Evroligi, od toga jednu sa Dudom Ivkovićem na klupi, a još jednu sa Željkom Obradovićem

  • 0
Vasilis Spanulis, KK Crvena zvezda - KK Olimpijakos Foto: MN Press

Legendarni grčki košarkaš, Vasilis Spanulis završio je karijeru, što je zvanično saopštio putem svog Instagram naloga dok se sa reprezentacijom pripremao za Olimpijske igre u Tokiju.

On je sportom pod obručima počeo da se bavi davne 1999. godine, dakle još u prethodnom veku, a posle 11 poslednjih godina u Olimpijakosu odlučio je da je vreme da sve završi. On će u avgustu napuniti 39 godina.

- Pre određenog vremena sam rekao predsednicima kluba da je vreme da završim najveće poglavlje svog života i da ću da im se zahvalim za sve što smo postigli zajedno. Bila je to teška odluka, ali ne i tužna - poručio je Spanulis.

Karijeru je započeo u Gimnastikos Larisi gde je proveo dve godine, potom ga je put naveo u Marusi gde je igrao četiri sezone, da bi posle jedne godine u PAO-u krenuo put NBA lige. U Hjuston Roketsima takođe se zadržao samo jednu takmičarsku godinu posle čega se vratio među Zelene, a odatle napravio jedan od najvećih transfera ikada u grčkoj košarci, prešavši u Olimpijakos.

Tri puta je bio šampion Evrolige, proglašen je za MVP-ja ovog takmičenja 2013. godine, a tri puta je bio najkorisniji igrač završnog turnira. Uz to, osam puta se našao u najboljem timu. U jednom navratu pri osvajanju pehara trener mu je bio Dušan Ivković, a u drugom Željko Obradović.

Video: Rekao mi je tata, ne mogu: Jokićev otac otkrio 3 stvari zbog kojih Nikola ne igra za Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA