≫ 

Ključna rečenica srpske košarkašice posle zlata na EP, da li će je shvatiti Pokuševski i Smailagić?

Srpski centar Tina Krajišnik prepuna emocija prokomentarisala osvajanje titule prvaka

  • 19
Košarka, ženska košarkaška reprezentacija Francuska - Srbija Foto: fiba.basketball

Košarkaši Srbije igraju ove nedelje kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Ekipa je desetkovana jer zbog povreda nema Milutinova, Lazića, Lučića, Gudurića, kao i ne odazivanjem Nikole Jokića, Alekseja Pokuševskog i Alena Smailagića.

I dok kod Jokića možemo da razumemo da nije 100 % spreman u glavi da igra, potpuno je nerazumljiv razlog otkazivanja Pokuševskog i Smailagića koji ne mogu da vide priliku koja im se pruža.

Može će im rečenica srpske košarkašice Tine Krajišnik posle zlata na Eurobasketu pomoći da razumeju.

- Dok smo sta­ja­li na po­sto­lju, Ti­na Kra­ji­šnik ko­joj je ovo pr­va me­da­lja, mi je re­kla: ''Jao tre­ne­ru, za ovo se živi''. Da. Ta­ko je! Za­što bi­smo sa­da stali? Haj­de da po­no­vi­mo ovo - po­ru­či­la je Malj­ko­vić.

Upravo ova rečenica "za ovo se živi" pokazuje koliko je bitnije igranje za nacionalni tim nego finansijska situacija ili igranje u NBA. Upravo osvajaje medalje sa reprezentacijom obeleži karijru svakog igrača.

Po čemu se ljudi u Srbiji sećaju Aleksandra Đorđevića? Sigurno ne po tome što je bio najbolji igrač MVP italijanskog prvenstva devedesetih, kada je ta liga bila najjača posle NBA, već po trojkama protiv Litvanije i osvajanjem zlata, ali i po mnogim drugim medaljama u dresu Jugoslavije. Isto je i sa ostalim velikanima srpske košarke Divcem, Danilovićem, Stojakovićem, Jarićem, Bodirogom, Teodosićem...

Samo igranje u reprezentativnom dresu i osvajanje medalje donosi igraču taj oreol "besmrtnosti". To može da potrvdi  Vladimir Radmanović, koji je bio deo ekipe 2002. na Mundobasketu u Indijanopolisu. Svojm grubom greškom je izbačen iz tima u polufinalu, i nije se našao na pobedničkom postolji i nema zlatnu svetsku medalju.

Posle toga je plakao i shvatio da je pogrešio, ali kasno.

Nadamo se da će i naši mladi košarkaši izvući pouke iz ovog fenomenalnog rezultata košarkašica..

Video: Šampionke Evrope podižu pehar: Pogledajte slavlje srpskih košarkašica sa navijačima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vucz

    28. jun 2021 | 10:15

    Ili jesi ili nisi.. Ne treba da igra onaj ko ne želi, nema tu rezultata.. Oni jednostavno nisu deo nacionalno tima ne osećaju to i ne treba o njima da se pise svaki dan. Srbija ne zove dva puta. Dolazis ili ne kraj priče! Bavio sam se sportom 20 i kusur godina i kao klinac imaš snove, maštas da obučes ovaj ili onaj dres, sanjaš kako braniš boje svoje zemlje. Ti momci imaju druge snove i tu se svaka priča završava.. Koga nema bez njega se može!!!!

  • Milan

    28. jun 2021 | 10:14

    Tako je devojke a jokicu puno srece i da mu lako prodje porodjaj!

  • Huan

    28. jun 2021 | 09:52

    Ne razumem zasto prozivate Pokusevskog i Smajlagica kad oni nemaju mesta u ovoj reprezentaciji. Jesu u nba ligi ali ono sto tamo igraju nama ne treba. Trenutno bolje igrace imamo. Oni bi trebalo da mole da igraju u reprezentaciji a ne da se ne odazivaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA