≫ 

Hiljade Beograđana dočekalo košarkašice ispred gradske Skupštine i upriličilo im veličanstven doček

Na portalu Telegraf Sport možete gledati najzanimljivije detalje sa dočeka naših devojaka u glavnom gradu Srbije

  • 34

Košarkašice Srbije obradovale su nas kasno sinoć zlatnom medaljom na Evropskom prvenstvu, gde su u finalu savladale Francusku izuzetno ubedljivo. Izabranice Marine Maljković nisu izgubile nijedan meč u Valensiji i sasvim zasluženo su se okitile epitetom prvakinja Starog kontinenta.

Ispred gradske Skupštine u Beogradu okupio se zaista veliki broj građana, možemo reći da ih je bilo nekoliko hiljada, a košarkašice su se u dogovoreno vreme, nešto posle 20.00 časova pojavile pred njima na veliko oduševljenje prisutnih.

Nakon što su sve devojke, zajedno sa stručnim štabom i predsednikom Košarkaškog saveza Srbije, Predragom Danilovićem, izašle na balkon, usledili su gromoglasni aplauzi i skandiranja, koja su naročito glasna bila tokom davanja izjava.

Prva je pred sve istupila kapitenka, Jelena Bruks, koja je na prethodnom Evropskom prvenstvu nastupala, iako se porodila samo dva meseca pre tog takmičenja. Rekla je da ovakav uspeh ne bi bio moguć bez navijača koji su pružali ogromnu podršku.

Dobro veče, Srbijo! Dobro veče našim najvernijim navijačima, najboljim navijačima na celom svetu. Bili ste uz nas kada je bilo najteže. Vaša podrška nam je pomogla protiv Italije, Španije, Belgije i na kraju protiv Francuske. U Beogradu smo kao i uvek, ali bih želela da pozdravim moje Kragujevčane, ali i Kraljevo, Čačak, Nišlije... Ljudi, hvala vam mnogo. Mi bez vas ovo ne bismo mogli da ostvarimo. Hvala vam u moje ime i u ime mojih saigračica - rekla je kapitenka Srbije.

Video: Jelena Bruks: Vaša podrška nam je pomogla, mnogo vam hvala na svemu!

Nije se mnogo čekalo da se prisutnima obrati Ivon Anderson, koja je oduševila prisutne kada je progovorila na čistom srpskom jeziku. Svi su je prihvatili sa velikim aplauzom i skandiranjima.

- Hvala vam od sveg srca. Volim vas mnogo. Živela Srbija! - istakla je Ivon.

Posebno oduševljenje dogodilo se onda kada je Sonja Vasić prišla mikrofonu. MVP Evropskog prvenstva zahvalila se svima koji su došli, a poseban pozdrav imala je za Republiku Srpsku.

- Dobro veče svima, hvala vam što ste došli ovde za nas. Tolika je čast nastupati za Srbiju, da ću to reći rečima koje je neko već ranije rekao. Domovina se brani lepotom, mi domovinu predstavljamo svakog leta sa najvećim poštovanjem. Hvala Srbiji, hvala Beogradu, hvala Republici Srpskoj - rekla je Vasić.

Video: Anderson se obratila na srpskom: Hvala vam od srca, volim vas puno, živela Srbija!

Za kraj se svima obratila selektorka reprezentacije Srbije, Marina Maljković, koja je posebno istakla da je danas Vidovdan, posle čega je usledila istoimena pesma, ali i kompozicije Marka Mandića i THC La Familije, bez kojih ne može da prođe nijedan doček srpskih sportista.

- Srbijo, ovo je moj zlatni vidovdanski tim. Ove devojke su uzor našoj, vašoj deci, kojom god profesijom da se bave. One su uzori. Srećan vam Vidovdan i zemaljska Srbija je pobedila na Vidovdan! - zaključila je selektorka.

Video: Selektorka Maljković: Srbijo, ovo je moj zlatni vidovdanski tim, ove devojke su uzori!

Devojke su pre dočeka imale specijalan program na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", kao i prijem kod predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića i Ministra omladine i sporta, Vanje Udovičića. Fotografije sa te svečasnosti pogledajte u galeriji.

Video: Anderson nam otkrila kako je naučila himnu Srbije. Učila sam stih po stih da bih pravilno izgovarala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MK

    28. jun 2021 | 21:45

    A VIDOVDAN zašto se nepominje.Zašto je RTS pustio film Tito i ja a ne Kosovski boj. Bruka Srbijo!

  • Zoki

    28. jun 2021 | 20:43

    HVALA DEVOJKE, NAKLON DO PODA!!! Hvala Vam za veliku radost koju ste donele srpskom narodu, ma gde bio. Pozdrav iz Srpske Sparte, FAMILIJA!

  • NN

    28. jun 2021 | 20:00

    👏👏👏👏👏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA