≫ 

Džordžov rekord karijere u plej-ofu, osramotio je i Pola i "produžio život" Klipersima u finalu

Tim iz Los Anđelesa smanjio na 3:2 u seriji protiv Finiksa i naredni meč igraju kod kuće

  • 0

Los Anđeles Klipersi očigledno nisu još spremni da završe sezonu, jer su u 5. meču finala Zapadne Konferencije NBA lige pobedili Finiks rezultatom 116:102 i tako smanjili na 3:2 u seriji!

Iako su igrali bez prve zvezde tima Kavaja Lenarda, kao i startnog centra Ivice Zupca, Klipersi su uzeli brejk i za dva dana će na svom terenu pokušati da unesu dramu u ovo finale.

Pol Džordž je bio najzasluđniji za trijumf tima iz Los Anđelesa, i to rekordom karijere u plej-ofu! Naime, sjajni Džordž je meč završio sa 41 ubačenim poenom - uz 13 skokova i šest asistencija. Čak je stigao i da osramoti Krisa Pola u jednom trenutku, kada ga je sredinom treće deonice izbacio iz težišta driblingom i skoro poslao van terena.

Upravo u tim trenucima Klipersi su pravili razliku serijom 18:5 i od vođstva Sansa 62:61 napravili su +12 u svoju korist (79:67). Domaćin se potom vratio na sedam minuta do kraja utakmice, kada su smanjili na 98:94, ali je Redži Džekson kreirao novu seriju Klipersa.

Ovoga puta seriju 10:2, uz osam poena pomenutog Džeksona u tim trenucima, a rezultat na semaforu je glasio 108:96 u korist gostujućeg tima koji je tada praktično rešio posao.

Džekson je meč završio sa 23 poena, jedan manje imao je Markus Moris, dok je Demarkus Kazins jedini još bio dvocifren u redovima Klipersa.

S druge strane, Devin Buker je ubacio 31 za Sanse! Kris Pol je imao 22 poena i osam asistencija,  Džonson je dodao 14, dok je Ajton meč završio sa dabl-dabl učinkom od 10 poena i 11 skokova.

Video: Ejton zakucao preko Hrvata za pobedu u poslednjoj sekundi: Finiks kao pravi feniks

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA