≫ 

I Bjelica želja Partizana? Košarkaški zemljotres je u toku, crno-beli prave "drim tim" da osvoje sve

Tokom dana iz raznih izvora stižu informacije, iz časa u čas, zasad samo nepotvrđene, o novim "bombastičnim" imenima koja će naredne sezone obući crno-beli dres

Alen Smailagić, Nemanja Bjelica, Kelvin Kresvel Rivers, KK Partizan Foto: Tanjug/AP, Marko Jovanović, EZRA SHAW/Getty images/Profimedia

Košarkaški klub Partizan sprema veoma burno leto za svoje navijače, Kevin Panter je već stigao u "crno-beli" tabor, ali prema spekulacijama koje stižu iz časa u čas, mnogo veća imena su blizu Humske. Partizan iza sebe ima jednu od najgorih sezona u istoriji, nisu uspeli da se domognu nijednog pehara u sezoni, a pritom su u nekoliko navrata i "flertovali" s mogućim ispadanjem iz ABA lige.

Međutim, dolazak samo jednog čoveka je pokrenulo lavinu u Beogradu - legendarni trener Željko Obradović se vratio u "crno-beli" tabor, a svima je jasno bilo i šta će to značiti za ovaj klub.

Već smo pisali o tome šta će doneti dolazak Žoca u klub, a prema rečima renomiranih košarkaških novinara na Tviteru, jedna od stavki će se veoma brzo ispuniti.

Krenimo redom...

Dolazak Kevina Pantera - najskuplji ugovor u istoriji srpske košarke

Kao bomba je odjeknula vest da je bivši košarkaš Crvene zvezde, Kevin Panter prvo pojačanje Partizana u "Eri Željka Obradovića".

Košarkaš koji ima srpski pasoš, a vredno je napomenuti i da je bio jedan od nosilaca igre Milana prethodne sezone, gde ne treba zaboraviti ni nestvarne partije na Fajnal foru Evrolige, kada je postigao 23 poena protiv Barselone.

Kako je Eurohoops naveo, Panter je potpisao dvogodišnji ugovor s Partizanom vredan 3.000.000 evra, ovime je Partizan postavio rekord za najveći ugovor u istoriji srpske košarke, ali, to nije sve...

KK Crvena zvezda - KK Panatinaikos Foto: Marko Jovanović

Kej-Si Rivers - Veteran vredan 800.000 evra

Jasno je da Markus Pejdž najverovatnije neće ostati u Partizanu, a kao njegova moguća zamena pominje se iskusni Kejsi Rivers, takođe bivši košarkaš Crvene zvezde.

Rivers ima već 34 godine i svojim iskustvom bi bio značajno pojačanje, ali cifra koja se pominje je izašla iz okvira "ABA liga cena", naime, Partizan je pripremio ponudu od 800.000 evra za godinu dana za ovog košarkaša.

Alen Smailagić - Dete iz NBA

Iznenada i skroz nenajavljeno je Alen Smailagić došao u NBA ligu i odmah je počeo da privlači pažnju u dresu Golden stejta, menjao je Drejmonda Grina, umalo je stavio Dvajta Hauarda na poster...

Momak koji ima tek 20 godina, budućnost je srpske košarke i pokazao je sjajan potencijal u NBA ligi.

Međutim, igre nisu zadivile čelnike Golden stejta, te će morati da se "čeliči", Zvezda i Partizan su odmah kontaktirali ovog košarkaša, ali bez konkretne ponude.

Kako javlja Luka D'Alesandro, Partizan je ponovo stupio u pregovore s ovim košarkašem i blizu su realizaicije.

A za kraj "Atomska bomba" - Nemanja Bjelica u crno-belom?

Društvene mreže su se ponovo usijale zbog reprezentativca Srbije, ali ovoga puta nije u pitanju prelazak u Crvenu zvezdu, nego naprotiv, prelazak u crno-beli tabor, kako javljaju strani mediji Nemanja Bjelica je na korak od Partizana!

Nezvanično, Bjelica je odbio prvi ugovor koji mu je ponuđen od strane Partizana gde su mu davali 3.000.000 evra za dve godine, a kod druge ponude vrednije za 2.000.000 evra više, stavio je "prst na čelo". 

Nemanja Bjelica i ako je svoje košarkaško ime stekao u Zvezdi, igrao je određen period karijere u Partizanu gde je proglašen netalentovanim košarkašem.

Da li je vreme da se "Beli" vrati, ali sada kao iskusni NBA igrač?

Navijači Crvene zvezde se nadaju da Bjelica neće potpisati za večitog rivala, a "nadu" im je podgrejao i komentar na ovoj objavi, naime, Fenerbahče je odgovorio sa samo jednim smajlijem i lupom.

Biće ovo izuzetno burno leto u ABA ligi, ali i u Beogradu... Kroz košarkaške kuloare se pominje još pregršt zvučnih imena koja bi mogla pojačati Partizan, a u svemu ovome postoji samo jedan razlog - Željko Obradović.

Nemanja Bjelica Foto: Marko Jovanović

Video: Obradović o povratku Vestermana, Veselog i drugih miljenika navijača: Razgovaraćemo sa svima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    4. jul 2021 | 14:56

    Novac je obezbedjen daleko vise od stranih,nego od domacih sponzora. Ime KK PARTIZAN sa Zeljkom Obradovicem je"magnet"za sponzore iz cele Evrope i Srbije...😉😉

  • Žarkov Dragan

    4. jul 2021 | 14:39

    Zamisli ovo Panter 3 miliona evra a Bjelica 5 miliona evra.Koliko to Partizan ima budžet ove godine 20 miliona i više.Biće tu posla za finansijsku inspekciju.

  • Dragutin

    4. jul 2021 | 14:56

    Ovo prelazi granice razuma i ako država ovo radi zaista vreme je za demonsteacije. Davati 3,pa nuditi 5 miliona € u zemlji Srbiji gde ljudi rade za minimalac je sramota i to kada je korona, kriza i troše se sredstva za zdravstvo. Bolest je Partizana da milionima obisipa isključivo bivše igrače Crvene Zvezde i poruka države da želi da uništi KK Crvena Zvezda. Rivers je odbio 800000€,ali nije važno objaviće Eurohoops koliko je plaćen tako da GTR novinarstvo po tom pitanju gubi svrhu. Bjelica je nadam se pametan momak i može i NBA i EL ugovor da ubode i bude miran. Ove bezobrazne ponude u Srbiji bude sumnju da li je državni novac uzet od bolesne dece, školstva, zdravstva, mizernih plata vojnika ili je prljavi novac korupcionaški. Niko u ABA ne nudi ove ugovore i sada sedmi tim ABA se rasipa milionima. Poruka se razumila,možete da sve ukunete, da nosite koševe, trpili smo to od Tadić - Dačić režima pa smo im videli leđa i vratili se gde nam je mesto, sada i ovi kreću istim putem koji će se završiti isto. Počeo je Nebojša Popović, vratio Nebojša Čović i biće slavlja u junu na Malolom Kalemegdanu uprkos spezi zelenih novčanica. Nije čudo što momci odbijaju reprezentaciju ii sve će više. Kupujte strance nije problem i Lorenzo Braun je slobodan pa ga uzmite i pokrijte milionima, ali ne pravite nove Mustafe prljavim novcem od srpskih igrača.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA