≫ 

Srpski košarkaši ne idu na Olimpijske igre, Italija trojkama uništila "Orlove"!

Tužan kraj...

Miloš Teodosić, Aleksa Avramović, Filip Petrušev Foto: Marko Jovanović

Šok u Beogradu - Košarkaši Srbije ne idu na Olimpijske igre! "Orlovi" su u finalu kvalifikacionog turnira, usred Beograda, poraženi od selekcije Italije sa 102:95. Sve je krenulo loše, a završilo se još gore.

Odakle bi krenuli, ni sami ne znamo. Ništa nije išlo od ruke srpskoj selekciji. Slaba odbrana, promaja u reketu, a Italijani nikad bolji. Jednostavno, tokom čitavog meča se osećalo da je njihov dan, a naši su im ga dodatno ulepšavali.

Gde su bili Miloš Teodosić, Boban Marjanović i Vasa Micić u ovim momentima, na koje smo svi računali, to znamo.

U trećoj četvrtini smo se suočili sa neverovatnih -24, a na kraju imamo sreću u nesreći da nije bilo toliko ubedljivo koliko bolno.

Manion je sa 24 poena dominirao u pobedničkom sastavu, ali faktor iks je bio Polonara koji je pošteno rešetao za tri poena i na kraju sakupio 22 poena uz 12 skokova.

U našem sastavu, Danilo Anđušić je sa 27 poena bio svetla tačka koja se izmešala sa ostatkom sivila. Sve je bila trka i frka, a na kraju se nije stiglo ni blizu cilja.

Na startu smo najviše imali problema sa Manionom i Fontekijom koji su prelako prolazili kroz reket i na polaganje. Italijani su u prvoj četvrtini prilično dobro kontrolisali igru, primali su udarce sa linije za tri poena, ali su posle 10 minuta bili na +6.

Tada se upalio alarm, jer se niko od naših nije isticao. Nismo znali preko koga možemo da steknemo prednost, a "azuri" su, uprkos tome što su imali formulu kako da nam naškode, promenili strategiju i krenuli da bombarduju iza linije.

Sve je počelo nakon sjajne role Danila Anđušića koji je u dva minuta postigao tri trojke i donao nam prednost i nadu u bolji razvoj susreta.

Ipak, na scenu stupa Akile Polonara koji sa jedne te iste pozicije pogađa čak 4/4 za tri poena. Kako se bližilo poluvreme, sve smo veće probleme imali i razlika je bila sve opasnija do zabrinjavajućih -12 na samom poluvremenu. Jednostavno, momci Igora Kokoškova nisu uspevali ništa da odbrane.

Možda jeste malo služila sreća Italijane, ali su vrlo lako izlazili na kraj "1 na 1" sa našima, a smenjivali su njihovi heroji koji su već tada uvideli da mogu protiv "orlova".

Iako smo se nadali da će biti mnogo bolje u drugom poluvremenu, to se nije desilo. Naš sastav je samo tonuo sve dublje i dublje, da bi sredinom treće četvrtine već razmišljali o čudu jer je bilo -24.

Kako je i utemeljno u našem narodu, svakom mini serijom smo se nadali, a "orlovi" su se približivali malo po malo, ali previše loših segmenata na oba kraja jednostavno su iskrivili sliku permanentno.

Ne idemo u Tokio. To je najbitnija informacija. Ovo ostalo oko nje, sada je zaista manje bitno.

Srbija - Italija 95:102 (22:28, 23:29, 18:23, 32:22)

Srbija: Anđušić 27, Petrušev 22, Dobrić 17, Micić 8, Marjanović 7, Bjelica 5, Teodosić 5, Avramović 2, Kalinić 2, Davidovac.

Italija: Manion 24, Polonara 22, Fontekio 21, Tonut 15, Pajola 10, Meli 5, Riki 3, Tesitori 2, Moraskini, Vitali.

Tok meča:

Četvrta četvrtina:

10. minut - Kraj. Tužan kraj.

9. minut (88:98) - Spustili smo na 10 razlike, ali ostalo je samo još minut do kraja. Samo nas čudo može spasiti...

8. minut (85:98) - Bojimo se da vreme izmiče, a Italijani čuvaju dvocifrenu razliku.

7. minut (81:96) - Petrušev zakucava, prilično lepo. Sudije se prilično trude da nam dodatno zagorčaju sudbinu.

6. minut (79:96) - Dve trojke promašuje Teodosić i sledi kazna... I to kazna sa sa osam metara od Polonare. Tajm-aut Kokoškov.

5. minut (79:93) - Sada nam ostaje samo čudo da bi se nešto promenilo. Ali, verujmo u čuda. Sada 14 razlike.

4. minut (76:91) - Faul nad Petruševom koji pogađa jedno slobodno bacanje.

3. minut (75:91) - Ne vredi. U trci gubimo loptu i Italijani lako poentiraju, ali i mi to činimo.

2. minut (73:89) - Trojka Dobrića, ali odbrana još uvek ne reaguje. Teodosić zatim pogađa oba slobodna i silazimo na -16.

1. minut (66:85) - Idemo... Dobar start Srbije i 2+1 Dobrića. Dodatno smanjujemo razliku, ali smo skupili već pet faulova u uvodnih 40 sekundi! To nas je koštalo primljenih poena.

Treća četvrtina:

10. minut (63:80) - Mogli smo dodatno da smanjimo minus, mogli smo trojkom Bjelice da stvorimo još veću nadu, ali na -17 smo. 

9. minut (63:80) - Trojka i serija "orlova". Biće nam potrebno čudo.

8. minut (56:77) - Ima nade! Nadajmo se do kraja! Trojka Srbije.

7. minut (52:73) - Teodosić pokušava da podigne ekipu. Pogađa kapiten 2+1. Da li je ovo poslednji momenat kada možemo da se trgnemo? Dobrić je promašio jedno slobodno bacanje.

6. minut (49:73) - Pajola pogađa za tri poena, pa ovo je skoro nemoguće. Ovakav debakl nismo gledali odavno. Kokoškov zove tajm-aut.

5. minut (49:68) - Nema poena "azura", konačno i oni promašuju, ali "orlovi" nikako da izađu iz totalnog bunila.

4. minut (49:68) - Sve ide Italijane, a ništa ne ide naše. Dali smo samo četiri poena za četiri minuta.

Srbija - Italija Foto: Marko Jovanović

3. minut (49:68) - Prodiremo kroz reket preko Petruševa i Anđušića, ali odbrane još uvek nema protiv Polonare.

2. minut (45:63) - Ovo je neverovatno. Italijani ponovo pogađaju iza linije za tri poena. Spušten nam je gard.

1. minut (45:60) - Prvi napad Italijana i odmah trojka... Sada Meli. Deseta trojka "azura"...

Druga četvrtina:

10. minut (45:57) - Ne možemo da odbranimo ništa. Vreme je za brigu. Kiša trojki u koš "orlova". Polonara ima 4/4 za tri poena, a čitava Italija 9/18. U startu smo imali problema sa "azurima" u reketu, jer su vrlo lako dolazili na polaganje, ali kako je vreme odmicalo, oni su se odaljavali, ali i dalje zadavali glavobolje.

9. minut (43:51) - Oseća se da nešto fali, više u odbrani nego u napadu, ali Italijani ne umeju da promaše za tri poena.

8. minut (42:48) - Neverovatno. Polonara i Tonut trojkama nabacavaju probleme "orlovima" i sada je -6.

Srbija - Italija Foto: Marko Jovanović

7. minut (38:41) - Sudije nastavljaju sa kontrodiktornim odlukama, a Italiji se održavaju u prednosti uz pomoć Fontekija.

6. minut (36:37) - Manion je enigma za našu odbranu. 

5. minut (36:35) - Sada gledamo revolveraški obračun i dalekometnu paljbu, ali bez pogodaka. Najbitnije je da smo se vratili rezultatski.

4. minut (36:35) - Iiiii još jedna trojkaaa Anđušića! Danilo gađa 3/3 u samo dva minuta! Taman kada smo došli do vrednih +4, Polonara je odgovorio sa linije za tri poena.

3. minut (31:32) - Ponovo Anđušić za tri! Najveće probleme nam prave Manion, ali i Fontekio koji pravi rezultatsku klackalicu.

2. minut (28:30) - Evo dobrog impulsa - Avramović ubacuje svoje prve poene na susretu, a mini seriju povezuje Dobrić sa 1/2 sa penala. Maniona za sada ne možemo da zaustavimo, ali Anđušić odlično gađa za tri!

1. minut (22:28) - Bez promene rezultata na startu druge deonice. Sudije imaju veoma čudan kriterijum i čini se da neke faulove lako previde.

Srbija - Italija Foto: Marko Jovanović

Prva četvrtina:

10. minut (22:28) - Sedam slobodnih bacanja smo pogodili u nizu i bili smo na -4, ali Italijani preko Tonuta pogađaju u poslednjoj sekundi. Prilično neubedljiva četvrtina "orlova", ali se nadamo brzoj reakciji.

9. minut (18:26) - Fauliran je Micić za tri poena i sa penala je odradio sjajan posao (3/3), ali Polonara anulira sve to sa trojkom. Nastavak serije sa slobodnih usledio je sa 2/2, ali moraće dosta bolje iz polja.

8. minut (15:23) - Nakon odmora, Italijani su primenili plan i dva puta lako probili reket preko Maniona i Fontekija, a onda ide ponovo tajm-aut Srbije koja je ispala iz momentuma.

7. minut (15:16) - Kakvo rešetanje "orlova"! Italijani ne znaju gde se nalaze u ovih 60 sekundi. Dve trojke, Micića i Dobrića, i polaganje Petruševa nateralo je goste sada da traže tajm-aut.

6. minut (7:14) - Ori se u Pioniru "MVP, MVP" jer je Vasa Micić preuzeo loptu kako bi nešto izmislio, ali Bjelica ne uspeva da ubaci svoju drugu trojku.

5. minut (7:14) - Odlaze Italijani na +7 i Kokoškov mora da zove tajm-aut kako se ne bi napravila još veća šteta.

4. minut (7:10) - Trojka za Bjelicu! Odličan start "profesora", ali Polonara vraća istom merom.

3. minut (4:7) - Sve se ide preko reketa, kako Italijani, tako i naša selekcija. Prvi poeni i za Marjanovića posle zakucavanja, ali "azuri" dobro pariraju.

2. minut (2:2) - Bjelica siguran iz flotera i "orlovi" su se sklonili iz nule. Dosta rastrzana igra na početku meča, prilično se brzo trči sa kraja na kraj terena.

1. minut (0:2) - Selektor Igor Kokoškov je odlučio da od prvog podbacivanja zaigraju Bjelica, Micić, Dobrić, Anđušić i Marjanović. Prvi poeni na meču delo su Nikolo Meli, dok su naši dva puta bili neprecizni iz reketa.

Pre meča:

Srbija, izranjavana povredama i otkazima, uspela je da dođe do finalne utakmice. Najveća pomoć leži u činjenici da se igra u Beogradu, ali sve tri utakmice kvalifikacija prošle su na igle, iako to rezultat ne govori.

Dominikana je stizala veliki zaostatak, ali je pala sa 94:76, Filipini su trojkama imali i vođstvo nekoliko minuta a onda položili oružje 83:76, da bi u polufinalu Portoriko bio razbijen u završnici 102:84.

Stefan Jović je posle povrede otpisan za eventualni put u Tokio, manju povredu vuku Nikola Kalinić i Nemanja Bjelica, a još uvek nije poznato da li će Bogdan Bogdanović nakon ispadanja u plej-ofu NBA lige biti u stanju da pomogne saigračima na OI:

Italijani su objektivno slabiji od našeg kolektiva, ali svakako nisu za otpisivanje. "Azuri" su takođe savladali Portoriko (90:83), da bi Dominikana završila takmičenje porazom 79:59.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PARTIBREJKER

    4. jul 2021 | 22:24

    Sedi kuci za bolje nisi. Sve veliki igraci i patriote kod kuce. Sramota. DONCIC za primer svina

  • Sneza

    4. jul 2021 | 22:24

    Auuu, kakva bruka... Sram vas bilo. ZENE SU ZAKON.

  • Žarkov Dragan

    4. jul 2021 | 22:17

    Trener uzima tajm aut da bi nacrtao igračima šta da rade a Kokoškov prvo sa saradnicima sa strane oko 30 sekundi i onda kada ode kod igrača već svira sirena.Čudno vrlo čudno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA