Moćni Vagner srušio Brazil i odveo Nemce na Olimpijske igre

Igrač Orlanda ubacio prakrično trećinu poena za Švabe

  • 0

Košarkaška reprezentacija Nemačke plasirala se na Olimpijske igre zahvaljujući trijumfu protiv Brazila na turniru u Hrvatskoj - 75:64!

As Orlanda Moric Vagner predvodio je Švabe do velike pobede nad Brazilcima koji su prethodne tri utakmice, ukoljučlujući i onu protiv domaćina, dobili sa 20+ poena razlike.

Ubacio je 28 poena, dok je 20 imao još na kraju treće deonice do koje je promašio samo jedan šut. Pratili su ga Bencing sa 13, Lo je imao 10, a Vojtman osam poena i 11 skokova. U poraženom timu Andresom Varežao je ubacio 14 poena.

Nemci su pred ulazak u poslednju deonicu vodili 52:46, da bi istu otvorili tako što su poveli sa 57:48. Brazil je u tim trenucima uspeo da smanji samo na 62:56, ali je Nemačka došla do 72:60 i tako završila posao.

Plasman na Olimpijske igre nešto ranije obezbedila je i Slovenija, na krilima sjajnog Luke Dončića, dok je Srbija imala dvocifreni zaostatak protiv Italije na poluvremenu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA