Muta Nikolić "potkačio" Kokoškova: U reprezentaciji treba emocija, a on je bio surovi profesionalac

On ga ipak podržava da ostane na klupi i u narednom periodu

  • 6
Miroslav Muta Nikolić

Foto: MN Press

Srbija nije uspela da se plasira na Olimpijske igre u Tokiju, pošto je poslednju vizu za odlazak na Daleki istok ugrabila selekcija Italije, koja je u finalu sinoć u Beogradu slavila izuzetno ubedljivo protiv naših momaka.

Retko ko je bio dostupan za komentar velikog neuspeha Srbije, a jedan od onih koji su se javili da porazgovaraju sa medijima bio je nekadašnji pomoćnik selektora i aktuelni trener KK Vojvodina - Miroslav "Muta" Nikolić, koji je razgovarao za Mozzart Sport.

- Lako je sada da se kritikuje, ali očigledno nešto nije funkcionisalo. Sam rezultat to pokazuje - rekao je Miroslav Nikolić.

Direktno je rekao šta mu se nije svidelo u igri reprezentativnog tima tokom jučerašnjeg dana, baš kao što je to uvek činio.

- Bili smo oslabljeni neigranjem pojedinih igrača, ali i drugi to mogu da kažu. Bili smo neuigrani, nisam video principe u odbrani. Uz uvažavanje igrača, pojedini su imali preveliku minutažu. Imamo dobre i odlične, najkorisnije u brojnim takmičenjima i zašto bi bio problem da se kaže da je moralo da prođemo dalje. Veliki neuspeh, da nazovemo imenom kako jeste - rekao je Muta.

Dodaje Nikolić da nije video da postoji igra "jedan na jedan" sa protivnikom.

- Uh, nije bilo na loptu, ili dve, nego 20 razlike. Unutrašnja igra nije postojala. Italijani su 'vrteli' 'pik-end-pop' sa peticama i četvorkama. Visoki su pogađali, niski probijali do kraja... Videlo se i na prethodnim utakmicama da mnogo toga nije bilo dobro. Nismo imali igru 'jedan na jedan'. Italijani su nas odlično skautirali - kaže Nikolić.

Miroslav Muta Nikolić

Foto: Marko Jovanović

Pričao je Muta i o selektoru Kokoškovu.

- Stručni štab je delovao preozbiljno... Igor je bio najbolje rešenje (za selektora) i svi smo bili za njega. Dugo je u NBA gde je ostvario velike rezultate, ali čini se da se udaljio od Srbije. Nije pokazivao emociju, više je delovao (na klupi) kao surovi profesionalac. A u reprezentaciji je potrebna emocija - rekao je Muta.

Kaže da podržava Kokoškova, ali da je važno da se bavi samo reprezentacijom.

- Kao što je Željkov povratak dobar za našu košarku, tako je i ovaj neuspeh loš. Ali sada kada je sve gotovo, dao bih Igoru podršku. Ne može niko da mu ospori određene kvalitete... Ipak, smatram da selektor treba da bude u punom profesionalnom statusu, odnosno da obavlja samo tu funkciju, a ne istovremeno da bude i trener u klubu. Jer selektorski posao ne traje samo tokom leta, već cele godine. Treba da se obilaze igrači, da se prate mlađe selekcije iz kojih će za godinu, dve da izađe budući nosilac seniorske reprezentacije... - istakao je Nikolić.

Video: Bjelica: Hvala navijačima, neka ih ovoliko bude i protiv Italije, očekujem prolaz u Tokio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    5. jul 2021 | 15:17

    Grupa A: Usa, Francuska, Ceska i Iran. Grupa B: Australija, Italija, Nemacka i Nigerija. Grupa C: Argentina, Spanija, Slovenija i Japan.

  • Mile

    5. jul 2021 | 18:10

    Sta ima Muta da kaze? Videli smo njegove uspehe. Treba pustiti Kokoskova da jedno vreme radi pa onda amalizirati.

  • Gidra

    5. jul 2021 | 16:46

    Ovaj opaljeni ima nešto da kaže.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA