≫ 

Mladi košarkaši “izvisili” za medalju na SP: Kanađani stotkom dobili naše momke u borbi za bronzu

Loša poslednja četvrtina ponovo je koštala Srbiju pobede

  • 4
Košarka, košarkaška reprezentacija SP U19 Srbija  - Kanada

Foto: fiba.basketball

Mladi košarkaši Srbije poraženi su u meču za bronzanu medalju od selekcije Kanade. Iako su naši momci imali prednost, koja je čak bila blizu dvocifrene pred kraj treće četvrtine, ponovo su odigrali loše kada je bilo najvažnije i prepustili su Kanađanima trijumf, koji je na kraju bio i izuzetno ubedljiv - 101:92.

Bio je ovo meč u kojem odbrane nisu ni postojale, u najmanju ruku. Naši momci su još jednom odigrali veoma dobrih 30 minuta košarke, da bi potom naglo pali u četvrtoj četvrtini, baš kao u polufinalu protiv Francuza i dozvolili da im pobeda isklizne iz ruku.

Meč za bronzanu medalju protiv reprezentacije Kanade krenuo je baš loše po Srbiju, naročito na defanzivnom planu. Šta se drugo i može reći, kada su naši košarkaši za prvih deset minuta primili čak 33 poena, a na svu sreću barem je napad bio koliko-toliko aktivan i nije dopustio da reprezentacija iz Severne Amerike ode na nenadoknadivu prednost već posle uvodnog kvartala.

Ali u drugoj četvrtini kao da smo gledali neku drugu Srbiju, koja je igrala kao u transu. Pogađali su naši momci iz svih mogućih pozicija, Kanada nije mogla gotovo ništa da ubaci i na poluvremenu, koje je bilo u rangu NBA košarke, imali smo četiri poena prednosti na strani našeg nacionalnog tima.

Delovalo je da u trećoj deonici naši momci imaju Kanađane u svojim rukama, počeli su da se približavaju i dvocifrenoj prednosti, ali su rivali baš tada dodali gas i već do kraja ovog perioda došli do potpunog izjednačenja. Selektor naše reprezentacije je danas maksimalno opteretio Mihaila Mušikića, a ovaj mu je uzvratio na najbolji mogući način, zajedno sa raspoloženim Stefanovićem, Joksimovićem, Petrovićem i Jovićem. Nisu mogli sami, falila je podrška klupe.

U poslednju četvrtinu ušlo se u egalu, a Kanađani su da stvar bude gora, baš kao sinoć Francuzi bolje otvorili taj period igre. Otišli su na velikih osam poena prednosti, ali je Srbija uzvratila mini-serijom i vratila se na -2, kada je Nikola Jović napravio pomalo nepotreban faul na šutu za tri poena i ponovo doneo Kanadi veći prostor za disanje. To su rivali iskoristili, otišli na +13 i to je bio kraj svih nadanja. Samo su održali prednost do kraja.

Srbija se neće okititi nijednom medaljom na ovom Svetskom prvenstvu, što je zaista velika šteta, uzimajući u obzir da je u oba meča imala pobedu u svojim rukama.

Video: Naježim se kada čujem skandiranje MVP, MVP...: Micić poručuje da je fokus na finalu protiv Italije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA