≫ 

Amerikanci se uozbiljili, priredili šoutajm protiv Argentine, neuništivi Skola najbolji kod Gaučosa

Posle dva poraza stigla je i prva pobeda za tim Grega Popoviča - 108:80

  • 3
bam adebajo Foto: Tanjug/Ap

Košarkaška reprezentacija Amerike je ozbiljno shvatila dva poraza od Nigerije i Australije, nesvakidašnja situacija im je pomogla da protiv Argentine izađu na teren i odigraju u skladu sa renomeom i kvalitetom.

Južnoamerikanci predvođeni neuništivim Luisom Skolom nisu imali ni promil šanse u Las Vegasu, u trećoj prijateljskoj utakmici pred Tokio za oba tima - 108:80.

Bila je to baš ona predstava Amerikanaca koju smo navikli od NBA zvezda. Brza i efikasna košarka, ubitačna tranzicija, jak ritam koji melje rivala i atrakcija koja diže navijače na noge. Uz sve to, došla je i ozbiljnost usloveljna, rekosmo, sa dva potpuno neočekivana poraza, pa ubedljiva pobeda nije mogla da izostane.

Valja reći da je Argentincima ovo bio treći poraz u Las Vegasu.

Kevin Durent i Bredli Bil su se već iskristalisali u tri utakmice kao napadački lideri ekipe, i protiv Argentinaca su bili na visini zadatka sa po 17 poena, ujedno i najefikasniji u pobedničkom sastavu.

Greg Popovič je za ovaj put odmorio Džejsona Tejtuma umesto koga je uskočio elastični Zek Lavin i potvrdio se kao jak adut u rukama selektora Amerikanaca. Lider Bulsa je sa nekoliko vanserijskih poteza, jednim zaista monstruoznim zakucavanjem, pumpao adrenalin saigračima, meč je na kraju završio sa 15 poena i 5 skokova.

Osim pomenute trojke, "dvocifreni" su bili još Demijan Lilard i Bem Adebajo.

Kod Argentnaca, Skola je sa 16 poena pokazao da i dalje nije za "staro gvožđe", bio je najefikasniji u poraženoj ekipi.

Video: Bobi Marjanović u akciji prebacivanja džakova: Ma, kakav NBA, krvav posao je u Srbiji

Finiks vodi 2:1 u velikom finalu NBA lige protiv Milvokija, koji večeras (02.30) ima šansu da na domaćem terenu izjednači rezultat u seriji. Kvota na Milvoki je 1,60, a na Finiks 2,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Milvoki - Finiks

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vuk

    14. jul 2021 | 09:58

    a jokic ..? umoran trudan..?

  • a gde je Jokic ?#

    14. jul 2021 | 09:59

    I nigerija je bila ubedljiva protiv Argentine, 23 razlike na kraju, po meni su Spanci glavni favoriti jer su u najboljoj formi, posto vidimo kako se Ameri pate, nema sumnje da ce olimpijsko zlato sijati Madridom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA