≫ 

Duop Rit dominirao za Australiju, blistao i Lendejl, "Kenguri" imaju tim za zlato u Tokiju

Još jedna autoritativna partija "Ozija" u Las Vegasu

  • 3
Duop Rit Foto: ABA liga / KK Crvena zvezda mts

Košarkaška reprezentacija Australije ostavila je najjači utisak na prijateljskom turniru u Las Vegasu, koji je igran u sklopu priprema za Olimpijske igre u Tokiju. Pored Australije, igrali su još selekcije SAD, Nigerije i Argentine, a "Kenguri" su jedini odneli sve tri pobede. Poslednju, još jednu ubedljivu, posle atraktivne i efikasne igre, protiv takođe dosad neporažene Nigerije - 108:69.

Jedna od najboljih u pobedničkom timu bio je i krilni centar Crvene zvezde Duop Rit, koji je meč završio sa 17 poena.

Fantastičnu partiju pružio je Kris Gulding, bilo je ovo definitivno njegovo veče pošto je ubacio sedam trojki iz isto toliko šuteva, bio i najefkasniji kod "Kengura" sa 21 poenom.

Selektor Australije je iskoristio ovaj meč da ravnomerno raspodeli minutažu svojim adutima, ali i u takvom malo ležernijem pristupu selekcija sa najjužnijeg kontineta je ostavila izvanredan utisak.

Australijanci su igrali bez udarnih zvezda, Milsa, Inglsa, Delavedove i Bejnsa, svi su odmarali, a osim Rit i Guldinga, istakao se još jedan igrač kojeg ovdašnji ljubitelji košarke dobro pamte. Bivši igrač Partizana Džok Lendjel je sa 14 poena dao veliki doprinos demoliranju afričke selekcije koja je u prva dva meča iznenadila pobedama nad SAD i Argentinom.

Australija je završila turnir sa sve tri pobede i u prilično dobrom raspoloženju čeka put u Tokio.

Video: Beretini uz lepu Hrvaticu na Vembliju preboleo poraz od Novaka: Ovako je ludovao zbog Italije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA