≫ 

Kokoškov pred otkazom, Srbija dobija novog selektora: Da li je Pešić pravo rešenje?

Iskusni trenerski vuk figurira kao prva opcija da povede košarkaše na pravi put

  • 20
Modna revija Foto: ATA Images

Srpskoj košarkaškoj reprezentaciji je preko potrebna promena posle debakla u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Sve anomalije aktuelne selekcije isplivale su na površinu protiv Italije u "Pioniru", kao da smo gledali neku osrednju reprezentaciju sastavljenu od tek solidnih pojedinaca, a ne nekadašnju evropsku "noćnu moru".

Desetkovani, poljuljanog samopouzdanja, i loše vođeni, izabranici Igora kokoškova kao takvi su predstavljali "lak plen" za Azure koji su samo uzeli ono što im se nudilo.

Pitanje svih pitanja posle takvog sloma glasi: šta i kako dalje, i sa kim dalje?

Igor Kokoškov, kako stvari stoje, nije rešenje za izlazak iz rezultatskog tunela. Vreme je za promene.

Prema navodima Sportskog žurnala, šanse da Igor Kokoškov nastavi da vodi državni tim su minimalne, ne samo zbog beogradskog neuspeha, već i zbog činjenice da ne može u isto vreme da bude na dva mesta. A kako stvari stoje Fenerbahče i Srbija će u isto vreme imati mečeve. Oni nama važniji u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, drugi u evroligaškom karavanu. Tu se dolazi do pitanja ko bi mogao da preuzme posao koji je daleko odgovorniji i kompleksniji od samog vođenja ekipe tokom određenog takmičenja.

Navodno je prva opcija KSS iskusni trenerski vuk Svetislav Pešić. Trenutno je bez angažmana, o njegovom znanju, iskustvu i kvalitetima je izlišno govoriti, osvajač zlatnih medalja na svetskom i evropskom prvestvu sa našom zemljom. Harizmatičan, autoritativan, čini se kao idealno rešenje za novonastalu situaciju u našem taboru.

Pešić bi sasvim sigurno doneo novu energiju u ekipi, veću odgovornost igrača prema reprezentaciji koja bi za sve trebalo da predstavlja svetinju.

Na potezu je KSS.

Video: Kokoškov: Žao mi je, poštujem odluku Posle Jokića još 2 srpska NBA igrača odjavila reprezentaciju!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eeeeeee

    14. jul 2021 | 10:15

    Losi ljudi ga sabotirali , a vidim i da ce da ga oteraju, sramota, bolje ceo savez da sa otkaz

  • Semajlirane_pufne

    14. jul 2021 | 10:49

    Pešić je ne samo dobro rešenje već i trener koji uvek napada titulu i ima autoritet i zna da digne ekipu kada gubimo, pravi atmosferu u timu!!! Ako ga ne dovedemo mi uzeće ga neko drugi 😁

  • Poboljsanje

    14. jul 2021 | 10:19

    Pesic je definitivno bolje resenje. Steta za Kokoskova ali on ni u Feneru nece ostati ako ne bude imao makar F4 ove sezone. Cak sta vise, od njega ce se odmah traziti rezultati i da od starta bude u vrhu tabele

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA