≫ 

Baksi na pobedu od titule, Džru i Midlton "sipali", Janisov alej-ap za istoriju NBA zakucao Sanse

Milvoki posle 0:2 u finalnoj seriji brejkom u Arizoni stigao na trijumf do velikog uspeha

  • 6
janis adetokumbo Foto: Tanjug/Ap

Kakav meč - strašan meč u Arizoni, i brejk Milvoki Baksa protiv Sansa, prvi u finalnoj seriji, neverovatno uzbudljivoj seriji za pobedu gostiju od 123:119 i vođstvo od 3:2. Milvoki je tako stigao na pobedu od titule koja se čeka u Viskonsinu još od 1971. godine!

Velika utakmica nije mogla da bude završena nikako drugačije nego spektakularnim finišom koji će se prepričavati, ući i u almanahe NBA lige kao pečat jedne sezone i finalne serije.

Centralna figura klimaksa utakmice bio je nezaobilazni lider gostiju Janis Adetokumbo, koji se na 13 sekundi pre kraja, pri vođstvu Baksa 120:119, vinuo do svodova hale i izveo spektakularno alej-ap zakucavanje, opravdao nadimak "Grik frik", i stavio tačku na trijumf Baksa.

Ta akcija je zapravo bila školski primer timskog rada, jer je prethodno Džru Holidej bukvalno oteo "živu loptu" iz ruku Devina Bukera koji je išao po vođstvo Sansa. Zasrljao je Buker u toj situaciji, ostao bez driblinga, naišao na defanzivni zid u sastav Taker, Janis, Holidej, i usledila je kazna - kontra za udžbenike i već opisana završnica grčkog superstara.

Janis je u toj situaciji dobio i faul, istina promašio je dodatno bacanje, ali se i dokopao lopte i omogućio Midltonu da sa iste distance postavi konačan rezultat. Sjajni Midlton je ubacio jedno bacanje, drugo promašio, dovoljno da Baksi steknu nedostižnih "+4" nekoliko sekundi pre kraja.

Za tri dana imaće "meč loptu" za titulu pred svojim navijačima gde ih je malo ko ove sezone nadigrao i pobedio.

Veliki, možda i ključni trijumf Baksa u "vreloj" Arizoni izneli su Janis Adetokumbo sa 32 poena, Kris Midlton sa 29 i Džru Holidej sa 27. Ova trojka je zablistala u punom sjaju, uz doprinos i Konatana sa klupe i njegovih 14 poena.

kris midlton Foto: Tanjug/Ap

Na drugoj strani Devin Buker je drugi meč zaredom išao do 40 poena, ali niko mu to neće pamtiti kao što će biti upamćen kiks u ključnom napadu Finiksa i izgubljenu loptu koju je par sekundi kasnije Adetokumbo prikucao kroz obruč.

Kris Pol je ubacio 21 poena, njegovim polaganjem Sansi su prišli na pomenutih 120:119, ali su to, kako se ispostavilo, bili i poslednji poeni domaćeg tima na utakmici.

Deandre Ejton je meč završio sa 20 poena.

Što se tiče same utakmice, Sansi su u furioznoj prvoj deonici imali i 16 poena prednosti i malo ko je tada pomislio da Baksi mogu da se tako lako povrate iz nokdauna, međutim Milvoki je već do poluvremena "okrenuo" rezultat furioznom drugom deonicom koju je dobio 43:24! Imali su Baksi i komotnih 14 poena u povoju poslednje deonice, ali ni to nije bio kraj za jedan tim pošto se Finiks poput ptice iz pepela vratio "iz mrtvih" i poptuno "zakuvao" utakmicu, do triler završncie u kojoj su gosti, ipak, imali više snage, kvaliteta i atleticizam super Grka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vuk

    18. jul 2021 | 08:54

    nikad losije nba liga

  • Cure

    18. jul 2021 | 08:12

    Strasaan mec..Janis Xolidej Midlton masinerijeeee 90% koseva oni dali a gubili 18 kakav preokret..

  • Teks Viler

    18. jul 2021 | 11:47

    Ovo je faulčina nad Bukerom. Lepo se vidi na usporenom snimku da ga je udario sa obe ruke po njegovim rukama. Nisam gledaoa utakmicu al me čudi da sudije nisu gledale snimak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA