≫ 

Šamar za Francuze pred olimpijski turnir, Japanci im održali čas košarke

Treći poraz ekipe Vensana Kolea u pripremi za Tokio

  • 2
rui hačimura Foto: twitter/JAPAN_JBA

Francuska košarkaška reprezentacija iznenađujuće je poražena od Japana u poslednjem kontrolnom meču za oba tima pred start olimpijskog turnira u Tokiju. Selekcija domaćina je slavila u Ošinu pred 3.000 ljudi rezultatom 81:76 i tako nanela "Trikolorima" treći poraz u trećem prijateljskom meču pred olimpijske igre.

Pre puta u Japan, Francuzi su poraženi u oba prijateljska meča sa Španijom.

Japanci defintivno nisu više košarkaški autsajderi, u to su sada mogli da se uvere i Francuzi, koji su već do poluvremena bili u deficitu 46:30!

U redovima domaćeg tima briljirale su najveće zvezde ekipe, košarkaš Vašingtona Rui Hačimura sa 19 poena, i adut Toronta Juta Vatanabe sa 18. Genelrano, Francuzi su imali velike probleme da se snađu sa brzinskom igrom rivala protiv koje nisu pronašli lek.

Tek su u nastavku Francuzi povezali redove, prikazali svoj pun potencijal, čak i stigli do egala 74:74, međutim Japanci su odbili najveći udar i utakmicu ipak rešili u svoju korist.

Kod Francuza Evan Furnije je bio najefikasniji sa 16 poena, dok je Rudi Gober dodao 11.

Vredi reći i to da je rival "Trikolora" trebalo da bude Italija, međutim taj meč je otkazan zbog nemogućnosti Azura da se iz Tokija prevezu za 100 kilometara udaljenu Ošinu usled bezbednosnih mera.

Francuska se u prvom meču na olimpijskom turniru sastaje protiv selekcije SAD.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA