≫ 

Pucnjava tokom proslave NBA titule Milvokija, troje ranjeno, policajac ugruvan u stampedu

Niej bilo lako očivati red i mir u noći velikgo slavlja u Milvokiju

  • 0
milvoki baks

Foto: Tanjug/Ap

Veliko slavlje nastupilo je u Milvokiju posle titule košarkaša Baksa koji su u šestoj utakmici finala savladali Finiks i doneli franšizi pehar posle 50 godina. Na ulicama je bukvalno sve eksplodiralo, slavilo se, klicalo Janisu i igračima Majka Badenholzera, a prema navodima američkih medija, bilo je i nemilih scena. Čak i pucnjave, i to ne u vazduh.

Mnogo euforije, alkohola u noći slavlja dovelo je i do obračuna na ulicama, i to vatrenim oružjem kojim je povređeno troje osoba.

Lokalna policija je saopštila da je troje osoba povređeno u dva odvojena napada vatrenim oružjem. U  jednom je ranjen 22-godišnji mladić, a drugi, 19-godišnjak, priveden, dok su u drugoj pucnjavi ranjeni 19-godišnja devojka i 32-godišnji muškarac.

Srećom po ranjene, brzo su zbrinuti u bolnicu u njihove porvede nisu opasne po život.

Oba napada vatrenim oružjem desila su se preko reke Milvoki, koja razdvaja halu "Fiserv forum" i veliki trg na kojem su se ugrubo okupilo 65.000 navijača i uživo pratilo meč Baksa i Finiksa. Na tom mestu je odmah posle organizovana velika pobednička žurka.

Američki mediji prenose da se pucnjava čula i u direktnom uključenju jedne od televizija sa mesta okupljanja navijača Baksa.

U večeri velikog slavlja povređen je i jedan policajac, on ipak lakše, pošto je bukvalno pregažen od stampeda ljudi koji su se probijali kroz masu do mesta gde se pratila utakmcia na video bimu.

Video: Moćni Janis je šampion i MVP finala: Pogledajte slavlje igrača i navijača Milvokija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA