≫ 

Petrušev izabran kao 50. pik, na NBA draftu bio i sin legende Partizana

Reprezentativca Srbije birala je Filadelfija

  • 12
Filip Petrušev Foto: Marko Jovanović

Košarkaš Mege Filip Petrušev izabran je kao 50. pik na ovogodišnjem NBA draftu od strane Filadelfije!

S obzirom na to da je izabran u drugoj rundi, to ne znači da će dobiti zagarantovan NBA ugovor - onaj na četiri godine. Tačnije, sada je na Filadelfiji da odluči da li će ga uzeti ovog leta ili će ostati negde na kaljenju.

MVP ABA lige i novopečeni reprezentativca je 35. srpski igrač koji je draftovan, a čak 13 iz Mege računajući i strance koji su prošli kroz pomenuti klub.

Prvi pik sa drafta, Kejd Kaningem, završio je u redoviuma Detroit Pistonsa, Hjuston je kao drugog pika uzeo Džejlina Grina, dok je Evan Mobi završio u Klivlendua. Toronto se odlučio za Skotija Barnsa, a Orlando je kao 5. uzeo Džejlina Sagsa.

Pored Petruševa, na draštu je bio i Balša Koprivica, sin Partizanove legende Slaviše Koprivice, kojiigra za Univerzitet Florida Stejt. Balšu je izabrao Šarlot kao 57. pika, ali je odmah prosleđen u Detroit. U sklopu tog dogovora Šarlot je u Detroit poslao svog igrača Mejsona Plamlija i 37. pika na draftu, u zamenu za 57. pika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar Nikolic

    30. jul 2021 | 10:01

    Smajlagic,Pokusevski,Petrusev,Jokic...... KOSARKASI NA KOJE SRBIJA NE TREBA PREVISE DA SE OSLANJA I RACUNA NA NJIH!!!!! VIDELO SE DA NE ZELE DA RACUNAMO NA NJIH!!!!! JEDAN JE LUKA DONCIC👏👏👏👏

  • 🔴🔵⚪

    30. jul 2021 | 07:18

    Nemas ti sta da trazis u Fili pored Embida i Hauarda. Dodji ti kod tate Obradovica na godinu-dve i posle njega NBA ti je zagarantovan!

  • SS

    30. jul 2021 | 08:00

    Meni je drago zbog Miška Ražnatovića, taman sada da omalteriše kuću da se više ne sekira.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA