Golden Stejt završava saradnju sa Smailagićem: Naš košarkaš gubi 1,9 miliona dolara?

Srpski košarkaš nije u planovima trenera Stiva Kera

  • 9
Alen Smailagić

Foto: EZRA SHAW / Getty images / Profimedia

Srpski košarkaš Alen Smailagić mogao bi da posle dve godine napusti Golden Stejt javljaju izvori iz NBA.

Kako se navodi, Voriorsi neće aktivirati treću sezonu iz ugovora sa našim 21-godišnjim krilnim centrom, koga su izabrali kao 39. pika na draftu 2019.

Tokom ovog leta je odbio da igra za reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za Olimpijske igre, jer je želeo da se spremi za sezonu, ali nije uspeo da se nametne Voriorsima.

Beograđanin koji je do NBA stigao preko Koteža, praktično bez dana seniorskog staža, tokom dve sezone imao je 29 nastupa u dresu "ratnika" i za prosečno 7,7 minuta na terenu beležio tri poena, 1,5 skokova i 0,6 asistencija.

Za filijalu Golden Stejta u razvojnoj "DŽi" ligi, Santa Kruz Voriorse, odigrao je 66 utakmica, najviše u sezoni pre nego što je draftovan (47). Sledeće sezone bi trebalo da inkasira 1,9 miliona dolara, ali ako ne aktiviraju ugovor moraće da nađe novi angažman.

 

U pokušaju da se nametne treneru Stivu Keru odmogla je povreda kolena, zbog koje je dugo pauzirao i potom nastupao za filijalu NBA franšize iz San Franciska. Ostaje da se vidi da li će postojati interesovanje drugih NBA.

Video: Moćni Janis je šampion i MVP finala: Pogledajte slavlje igrača i navijača Milvokija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    2. avgust 2021 | 19:49

    Карма из а бич!

  • NekoKo

    3. avgust 2021 | 01:13

    Ala se spremio za NBA sezonu, svaka čast. Nema dalje. Preskoči čovek reperezntaciju a tek se ispilio. Pa prvi poziv u seniorsku reprezentaciju nije eskivirao čak ni Jokić koji je od starta u Denveru projektovan za visoke domete i za težak individulani rad. Dakle, sve su to samo obični izgovori. Ni Zvezda, ni Partizan ne bi trebali da ga angažuju iz principa. Sada bi ovaj kod najboljeg trenera svih vremena Željka da uči, da još dobije pare, a Partizan kao i druge srpske klubove finansira država Srbija ili još tačnije građani Srbije. Sramota je da srpska košarka služi za takve stvari i da na kraju ne dobija gotovo ništa.

  • Strašne pare

    2. avgust 2021 | 21:38

    Uzeo im je i tih 3.500.000 dolara za dve godine ni za šta, ne mora do kraja karijere prstom da mrdne, osiguran je i on i naredna pokolenja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA