≫ 

Skola u suzama otišao u penziju, aplaudirali mi čak i Australijanci koji su "odvalili" Argentinu

Legendarni košarkaš više neće igrati za nacionalni tim, ostaje otvoreno pitanje hoće li nastupati za Vareze možda još jednu sezonu

  • 4
Luis Skola Printskrin: Twitter.com/@Carchia

Košarkaška reprezentacija Australije plasirala se u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju, pošto su bez većih problema savladali Argentinu rezultatom 97:59!

Osim prve deonice, posle koje je rival imao +4, Australija je na kraju treće četvrtine imala dvocifrenu prednost, da bi zatim u finišu "odvalili" Argentinu i tu poslednju četvrtinu dobili sa 37:11.

Meč će ostati upamće i po oproštaju Luisa Skole koje je u poslednjem minutui dobio aplauze čak i od protivnika koji će u borbi za finale morati da igraju sa "drim timom." Podsetimo, drugi polufinalni par su Francuska i Slovenija.

Što se tiče Skole, on nije mogao da sakrije suze nakon velikog aplauza koji je dobio, a karijeru u reprezentaciji je završio u 41. godini. Sa Argentinom je već uzimao zlato i bronzu na OI, a dva puta je bio vicešampion sveta. Ostaje da se vidi hoće li igrati još jednu sezonu za Vareze, pošto u ugovoru ima tu opciju, ili je ovo definitivno kraj.

Peti Mils je sa 18 poena bio najefikasniji u redovima Australije, Lendejl i Tibule su imali po 12, Ingles je ubacio 11, a Kej 10. S druge strane, Laprovitola je imao 16 kod Argentine, Dek 12, dok je Skola meč završio sa sedam poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    3. avgust 2021 | 16:15

    Svaka mu čast! Legenda i ljudina u 42 godini igra za svoju zemlju i nije se umorio a onaj "naš " sa 24 godine ne može... umoran je. I još stigao da " napravi" četiri sina! Alal vera ljudino!

  • SmaL

    3. avgust 2021 | 16:02

    Kakva ljudina!

  • Selecom

    3. avgust 2021 | 19:18

    Igra čovek za svoju otadžbinu i igrao bi i na sledećoj da ga pozovu(nije džokej). Pamtim kad su on i Đinobili kupili dresove za reprezentaciju u Indijanapolisu jer savez nije mogao. Svako poštovanje gospodine Skola.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA