≫ 

Prvi pik NBA drafta je vegan, doneo je odluku pre dve godine posle prejedanja u Mekdonaldsu

Kejd Kaningem ulazi u arenu sa najjačima bez životinjskih namirnica kao pogonskog goriva

  • 1
kejd kaningem Foto: Tanjug/Ap

Nije novost da u svetu vrhunskih sportista naletimo na vegana, najpoznatiji je svakako naš Novak Đoković kome takva vrsta ishranedokazano poboljšava performanse, a Srbin je time i dao primer da veganstvo i profesionalni sport, uprkos uvreženim stavovima, idu ruku pod ruku.

Polako, ali sigurno sve je više vrhunskih atleta koji se odlučuju da krenu putevima Novaka Đokovića kada je reč o ishrani, a takav je slučaj i sa pikom broj sa minulog NBA drafta, novim igračem Detorita - Kejdom Kaningenom.

Po sopstvenom priznaju, jede isključivo namirnice biljnog porekla, i tako maltene još od srednje škole kada je počeo da eksperimentiše sa ishranom.

- Mislim da sam, više od svega, želeo da probam nešto novo za moje telo i da vidim kako će ono da reaguje. Tako sam probao, i radio to dve nedelje - prisetio se svojih veganskih početaka bivši student Oklahoma univerziteta u razgovoru za američke medije.

Seća se, kaže, i dana kada je prestao da jede namirnice životinjskog porekla. Smučio mu se obrok u Mekdonaldsu 2019. godine, za vreme Svetskog prvenstva u fudbalu koje je pratio tokom jedne turneje sa ekipom.

Nismo navikli na hranu koju smo tamo imali. Tako sam počeo da jedem hamburgere i slične stvari, ali sam posle toga, tom putu, sam sebi rekao: "vraćam se na veganstvo i toga se držim" - rekao je Kaningem.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by JUST Egg (@justegg)

Kaningen je trenutno jedini NBA igrač na veganskoj ishrani, svojeveremeno se takvoj dijeti podvrgao i NBA šampion sa Klivlendom Kajri Irving, dok je igrao u Bostonu, a u poslednje vreme Džavejl Mekgi i Diandre Džordan dosta propagiraju veganstvo, rade i emisije na tu temu, mada nikad se nisu deklarisali kao strogi vegani.

Video: Sve o Luki Dončiću: Kako igra, kako razmišlja i da li bi mogao zajedno sa Jokićem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA