≫ 

Stef Kari za istoriju: Najbolji šuter današnjice dobio drugi uzastopni ugovor od preko 200 miliona

Najbolji šuter današnjice poptisao još jedan basnoslovan ugovor

  • 0
Stef Kari

Foto: Tanjug / AP

Nije moglo drugačije: lider Golden Stejta Stef Kari potpisao je novi ugovor sa Voriorsima koji najverovatnije znači i njegov ostanak u jedinom klubu za koji je igrao, do kraja karijere.

Najbolji šuter današnjice, verovatno i svih vremena, dvostruki MVP lige, trostruki šampion NBA, u naredne četiri sezone zaradiće (bruto) 215 miliona dolara što mu je drugi ugovor preko dvesta miliona, a to nijednom igraču dosad nije uspelo.

Kariju je naredne sezone isticao ugovor sa Voriorsima, po kojem je zarađivao 45.8 miliona dolara godišnje, pa će u narednih pet sezona zaraditi (bruto) 261 milion dolara.

Poznata agencija "Oktagon", koja vodi računa i o karijeri Janisa Adetokumba, tako je isposlovala dva najveća ugovora koja postoje u košarci u samo sedam meseci: Adetokumbov (najveći ugovor ikad - 228 miliona) i Karijev (plata od 54 miliona).

Uprkos činjenici da je ušao u ozbiljne igračke godine, Kari iza sebe ima izuzetnu sezonu. Bio je najbolji strelac lige sa 32 poena u proseku po utakmici, a uvršten je četrvti put u karijeri u idealnu petorku lige.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA