≫ 

Holivudski tim Lejkersa za titulu: Lebronu i Dejvisu stigli Vestbruk, Entoni i kvartet povratnika

Ekipa iz los Anđelesa okuplja "staru školu" sa ciljem da napadne titulu

  • 6
entoni dejvis i lebron džejms

Foto: Tanjug/Ap

Tektonske promene se dešavaju se ovih dana u NBA ligi, prelasci igrača iz kluba u klub su u punom zamahu, a čini se da su oči javnosti najviše okrenute ka Los Anđeles Lejkersima.

S pravom, s obzirom na velike kadrovske promene koje se dešavaju u taboru "Jezeraša".

Najveće pojačanje je definitivno dolazak Rasela Vestbruka koji nakon jednogodinje epizode u Vizardsima veruje da su Lebron Džejms i Entoni Dejvis najsigurnije opcije sa kojima se valja udružiti za napad na prsten koji mu nedostaje.

"Velika trojka" Lejkersa je formirana, obećava spektakl, odličnu košarku, ali je to samo deo slagalice koja se gradi za narednu sezonu.

U protekla dva dana klub iz "Grada Anđela" pojačala su još dvojica veterana - Dvajt Hauard i Karmelo Entoni!

Hauard je naravno dobro poznat lik u Los Anđelesu, nosilac prstena sa Lejkersima u kojima je imao tek epizodnu ulogu pre nego što se preselio u Filadelfiju na jednu sezonu. Sada je opet kod Lebrona, iza sebe ima sasvim solidne partije u dresu Seventisiksersa i može biti od velike pomoći Lejkersima u novom mandatu.

Konačno, Karmelo Entoni je bio davnašnja želja Lebrona Džejmsa u svakom klubu u kojem je igrao. Nikad dosad se kockice nisu poklopile da najveće "face" sa čuvenog drafta 2003. godine budu saigrači, delovalo je da se to nikad i neće desiti, ali "Kralj" je kao nesumnjivi lider Lejkersa udesio da njegov veliki prijatelj napusti portland i dođe kod njega u svlačionicu.

I Hauard i Entoni su potpisali ugovore na godinu dana.

Osim Hauarda, Lejkersi su vratili još trojicu igrača, iskusnog Trevora Arizu, Vejna Elingtona i Kenta Bejzmora. 

Sva četvorica potpisala su jednogodišnje ugovore, najverovatnije za NBA minimalac jer su Lejkersi ozbiljno ograničeni "seleri kepom".

Istovremeno, franšiza iz "El-Eja" se odrekla usluga miljneika navijača Aleksa Karuza, koji je potpisao na četiri godine za 37 miliona dolara sa Čikago Bulsima.

Lejkersi su procenili da će gorenavedenim jeftinijim prinovama nadoknaditi odlazak jednog od boljih obrambenih igrača u NBA ligi. Imali su njegova "Birdova prava", što znači da su ga mogli zadržati uprkos restrikcijama "seleri kepa", ali bi najverovatnije probili granicu "luxury taxa" i morali platiti još nekoliko miliona dolara poreza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    4. avgust 2021 | 19:39

    Где је Кармело ту титуле нема!

  • Pitam samo

    4. avgust 2021 | 19:34

    Sta ce biti sa ovim timom ako se Lebron povredi?!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA