≫ 

Trojica policajaca obuzdavala košarkaša Nju Orleansa, omamljivačem ga ošamutili pa priveli

Snimak policijske akcije uznemirio deo javnosti u SAD, uprava Losanđeleske policije već pokrenula istragu o mogućoj prekomernoj upotrebi sile

  • 3
džekson hejs

Foto: twitter/NBA central

Američka javnost je ponovo uzbunjena snimkom policijske akcije koja se desila negde u okolini Los Anđelesa, a u kojoj je meta bio košarkaš Nju Orleansa Džekson Hejs (21), osmi "pik" sa drafta 2019. godine.

Na snimku koji je "procurio", vidi se kako se trojica policajaca rvu sa Hejsom koji je savladan ali se batrga i bori se sa brojčano jačim pripadnicima organa reda.

Jedan od trojice policajaca pokušava da drži košarkaša za glavu, drugi ga je uhvatio za ruku, a treći ga pecka elektrošokerom i to je očito dalo rezultata pošto se ubrzo vidi kako Hejs prestaje da pruža otpor i biva savladan. On je potom priveden, a prethodno su mu lakše povrede sanirane u lokalnoj bolnici.

 

Hejsovo hapšenje mnoge je podsetilo na "mali milion" takvih u kojima su meta bili Afroamerikanci pa su se brzo oglasili mnogi da osude brutalnost policije, među njima i lider minesote Timbervilfsa Karl-Entoni Tauns.

- Ovo je sr***! Moramo da nastavimo borbu za borbu! Ako mislite da su ljudi koji imaju moć ili novac izuzeti od policijske brutalnosti, onda se grdno varate. Moramo zaštititi jedni druge od policijske brutalnosti - napisao je Tauns.

 

Američki mediji koji su plasirali pomenuti video naveli su da nemaju informacije zbog čega je došlo do ovakve reakcije policije prema košarkašu. Prema još nepotvrđenim informacijama, Hejs je taj koji je isprovocirao policajce tako što je jednog od njih udario pesnicom. Sve se to desilo ispred kuće u koju je Hejs želeo nasilno da uđe zbog čega je policija i bila pozvana na intervenciju.

Precizniji detalji ovog slučaja će verovatno biti poznati narednih dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA