Srbija ima najboljeg basketaša na planeti: Ratkov posle bronze dobio veliko priznanje od FIBA!

Ostaje žal što u Tokiju naš takmičar nije uspeo da se okiti zlatnim odličjem

  • 0
Srbija, Olimpijske igre, Tokio 2020 Foto: Tanjug/AP

Srpski reprezentativac u basketu 3x3, Aleksandar Ratkov zvanično je proglašen za najboljeg na planeti u izboru FIBA. Prema najnovijoj rang listi, on je na prvom mestu pretekao osvajača zlatnog odličja na Olimpijskim igrama u Tokiju - Letonca, Naurisa Miezisa.

Basketaš sa Baltika držao je prvo mesto na listi još od 1. aprila 2021. godine, a sada ga je pretekao član našeg tima koji je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio bronzano odličje.

Član je ekipe Limana, a na celom Svetskom turu prošle godine bio je drugi po broju skokova, treći po procentu šuta za jedan poen i peti po ukupnom indeksu korisnosti.

Srpska reprezentacija je jedini poraz na Igrama doživela u polufinalu od selekcije Rusije rezultatom 21:10, a naš basketaš je na devet utakmica ubeležio 38 poena uz 70% uspešnosti na šutu za jedan poen.

Odlično izdanje je Ratkov prikazao i na Mastersu u Dohi. Tada je na četiri meča postigao 28 poena.

Na drugom mestu je još jedan naš basketaš - Mihailo Vasić, dok je Nauris Miezis iz Letonije pao na treće mesto. Stefan Kojić je četvrti, Dušan Bulut je peti i tu se stavlja tačka na naše predstavnike u najboljih deset. Od 100 najboljih, 23 dolazi iz Srbije.

Video: Jedan nije spavao, u avionu razmišljao o porazu od Rusa: Basketaši najavljuju zlato u Parizu 2024.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA