Marjanović ostaje "drugar" sa Dončićem: Maveriksi potpisali produžetak ugovora sa srpskim igračem!

Bobi je u Dalasu od 2019. godine

  • 0
Boban Marjanović Foto: Marko Jovanović

U Teksasu izgleda stvarno vole Bobana Marjanovića. Toliko da je srpskom centru ponuđen novi ugovor, na koji je ovaj pristao, kako piše na zvaničnom sajtu. Naš momak se u Dalasu nalazi od 2019. godine, a za ovu NBA franšizu će nastupati i u godini koja predstoji.

Kako to obično biva, Dalas nije želeo da saopštava nikakve detalje ugovora, odnosno visinu i vreme koje će Boban provesti među Maveriksima. Mediji međutim pišu da će tu biti do kraja 2023. godine, a da će za to vreme inkasirati 7.000.000 dolara. Do sada je u NBA ligi nastupio na 263 utakmice uz proseke od šest poena, četiri skoka i 9,6 minuta provedenih na terenu.

Što se tiče vremena provedenog u Maveriksima, tu je prosečno beležio 5,8 poena uz 4,2 skoka za oko devet minuta, a nastupio je na 77 utakmica. Prošle sezone je igrao na 33 meča, a bio je starter na tri.

Najbolju partiju karijere u NBA ligi pružio je baš na noć kada je proglašena pandemija koronavirusa. Tada je na susretu protiv Denvera ubacio 31 poen uz 17 skokova, jednu asistenciju i dve ukradene lopte. U NBA ligi se nalazi od 2015. godine.

Podsetimo, Bobi je karijeru započeo u Hemofarmu, a potom je kratke epizode imao u CSKA iz Moskve, Žalgirisu, Nižnjem Novgorodu, Radničkom iz Kragujevca, Mega Vizuri, da bi se potom dve godine zadržao u Crvenoj zvezdi. Nakon toga je otišao u NBA ligu, gde je igrao za San Antonio, Detroit, Los Anđeles Kliperse, Filadelfiju i Dalas.

Video: Frka i na terenu u Novom Pazaru: Domaći igrači napali Natha tokom prekida, ostali ih razdvajali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA