≫ 

Dve vatrene Hrvatice stoje na putu Srpkinjama do Evrobasketa: Ivana Dojkić je najveća pretnja

Srbija ne bi trebalo da ima težak posao da se plasira na Evropsko prvenstvo koje se igra u Izraelu i Sloveniji

  • 1
Mia Mašić, Ivana Dojkić Foto: Instagram / idojkic18/masic.mia2/

Košarkašice Srbije dobile su svoje protivnice u kvalifikacijama za Evrobasket, koji će se odigrati za dve godine u Izraelu i Sloveniji. Žrebom u Minhenu, određeno je da će rivalke naše reprezentacije biti selekcije Hrvatske i Bugarske.

Srbija se nalazi u jednoj od dve grupe koje imaju po tri tima, dok preostalih osam grupa ima po četiri ekipe.

Kvalifikacije će brojati čak 38 reprezentacija, a i domaćini će uzeti učešće na ovom turniru kao pripremu za samo prvenstvo. Na prvenstvo će se plasirati prvoplasirane ekipe iz svake od grupa, dok će kartu za Evrobasket obezbediti i četiri najbolje drugoplasirane ekipe, s tim što će se drugoplasiranim ekipama iz grupa sa po četiri tima brisati rezultati protiv poslednjeplasirane ekipe.

Ukoliko se desi da se Slovenija i Izrael nađu među 14 najboljih reprezentacija, onda će plasman na prvenstvo obezbediti sledeće drugoplasirane ekipe.

Srpkinje će najviše morati da brinu protiv Hrvatske, gde igra Ivana Dojkić, članica Virtusa, koja je postizala preko 20 poena u proseku na Evrobasketu održanom ove godine, a mora se priznati da će i za muški deo populacije ova devojka biti zanimljiva za gledanje, pošto dominira i van košarkaških parketa, što se može videti i na njenom Instagram profilu.

U Hrvatskom timu, Ivanina najveća konkurencija je Mia Mašić, koja će takođe zasigurno mamiti uzdahe tokom utakmica ove reprezentacije.

Video: Aleksandra Crvendakić: Još uvek nismo svesne da smo osvojile Evropsko prvenstvo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    20. avgust 2021 | 21:13

    Razlika između Srbije i Hrvatske je ogromna, otprilike +20 za nas.Hrvatske pacerke nemaju nikakve šanse.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA