Ko će biti šampion u nikad jačoj ABA ligi? Mozzart nudi identične kvote na Zvezdu i Partizan

Kad je prošla početna faza eksperimentisanja svedočili smo Partizanovoj dominaciji, potom se uzdigla Crvena zvezda i prigrlila pet od poslednjih šest titula, ali u narednoj sezoni gledaćemo nikad jaču ABA ligu

  • 54
Željko Obradović i Dejan Radonjić Čekaju ih velike borbe u budućim duelima: Željko Obradović (levo) i Dejan Radonjić Foto: MN Press

Povratak Željka Obradovića za kormilo crno-belih i dolazak mnogih zvučnih pojačanja rasplamsao je maštu navijača, uverenih da će ova sezona biti ona u kojoj će se uspavani gigant probuditi.

Nisu ni u Zvezdi sedeli skrštenih ruku, no su odgovorili sklapanjem ekipe sa jakim domaćim jezgrom koje će biti najjači argument Dejana Radonjića, branioca titule na Jadranu.

Zvezda se uzda u timski duh i beskompromisnu borbu za svaku loptu. Partizan u individualni kvalitet koji, bar na papiru, nagoveštava da crno-beli imaju najjači sastav u regionu. Ako Obradović uspe da sve te asove stavi u službu tima. A ko bi to mogao da uradi bolje od najtrofejnijeg trenera Evrope?

Sve to ne daje odgovor na pitanje od milion dolara: ko će biti novi šampion ABA lige?

Čak ni odsteri Mozzart kladionice nisu sigurni kome da daju ulogu favorita. O tome svedoče i poravnate kvote na beogradske večite rivale: Crvena zvezda i Partizan su na koti 2,20! Daleko ispred konkurencije.

Jednocifrena je još samo Budućnost sa kvotom 7,00 da će pehar stići u Podgoricu. Realne šanse daju se i Cedevita Olimpiji sa Mozzart kvotom 10. Šansu će iz senke čekati Mornar sa kvotom 50 i Igokea sa kvotom 100.

Ali zna se ko će se ove sezone pitati na Jadranu. Samo što se ne zna, ko je najbolji? A to može biti sam jedan.

Aktuelni šampion Crvena zvezda sa Dobrićem, Davidovcem, Lazićem, Mitrovićem, Ivanovićem? Ili Partizan sa Panterom, Ledejom, Murom, Smailagićem, Koprivicom? Da nabrojimo samo neke od onih u čijim ćemo potezima uživati. I u čije ćemo se umeće uzdati kada budemo sastavljali tikete u Mozzart kladionicama.

KVOTE ZA ŠAMPIONA ABA LIGE

Crvena zvezda 2,20

Partizan 2,20

Budućnost 7,00

Cedevita Olimpija 10,0

Mornar 50,0

Igokea 100

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • OkoSveta

    24. avgust 2021 | 15:36

    Kao Grobar mogu reci Hollins je odlično pojačanje za tim Crvene Zvezde, zahvalan i jako dobar igrač, uz Ivanovica, Dobrica,Woltersa na poziciji dva nema im ravnih u Aba ligi, verovatno će me svi grobari osuditi, ali Panter, Mur i Avramovic (pejdza i ne računam jer nikako ne može da se poredi sa ovim igračima ni iz czv ni prt) su pre svega veliki potrošači lopte igrači koji gledaju sebe i svoju statistiku i čija je odbrana upitna (osim Avramovica) dok sa druge strane navedeni igrači Zvezde se vrlo lako mogu podrediti timu, odigrati odličnu odbranu i jako dobar pik i šut, zaista ne vidim razlog zbog čega mnogi Partizan nazivaju već sad prvakom osim Obradovica za sada Zvezda uz jednog odličnog centra je bez premca i dalje, pljujte me koliko hoćete ali kada pogledaš karakteristike i sastave tako je.

  • poy

    24. avgust 2021 | 17:21

    Kurucs 0 poena prosek u EL, Avramovic 0 poena protiv italijana, Mur nema EL iskustvo, Madar ima daleko slabiji prosek od Fostera u izraelskoj ligi a Foster se nije ni video u EL. Nece ovi ni finale videti, Cedevita bi lagano dobila Partizan 2:0 u polufinale ako se ukstraju. Bice zanimljivo finale izmedju Zvezde i Cedevite ove godine

  • Tiks

    24. avgust 2021 | 16:10

    Ja lično mislim da je Zvezda u prednosti ,imaju igrače koji su već ili igrali u Zvezdi ili su radili sa Radonjićem ,uz jednog dobrog centra biće favoriti za titulu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA