Iz Fenera objasnili zašto su doveli Đorđevića: "Tražili smo takav profil, on je idealan za nas"

Aleksandru Đorđeviću će Fenerbahče biti šesti klub u karijeri

  • 5
aleksandar đorđević Foto: MN Press

Aleksandar Đorđević iza sebe ima pozamašnu trenersku biografiju, trenirao je Olimpiju iz Milana, Beneton, Panatinaikos, Bajern iz Minhena, Virtus, dok je proveo i šest godina kao selektor reprezentacije Srbije. Sada je na redu novi izazov, pošto je dobio priliku da zameni Igora Kokoškova na mestu glavnog trenera ekipe Fenerbahčea.

Kada je došao u Virtus, vlasnici su se pobrinuli da dobije budžet koji je dovoljan za osvajanje Evrokupa i igranje u Evroligi, međutim, Đorđević za dve sezone u ovom klubu nije uspeo da osvoji drugo po snazi takmičenje u Evropi, što je bilo nedopustivo.

Klupa u Bolonji se zadrmala, Đorđević je izgubio sve kredite i na njegovo mesto je došao Serđo Skariolo.

Srpski stručnjak nije dugo čekao na novi angažman, samo mesec i po kasnije, na opšte iznenađenje, postavljen je za novog trener Fenerbahčea.

Generalni menadžer kluba iz Turske je  za portal Jurohups, otkrio i zašto su se baš odlučili za ovog trenera.

- Imali smo veoma težak period, ali smo uprkos tome imali nekoliko opcija. Najvažnije za nas je bilo Aleksandrovo znanje, obrazovanje, trenerska karijera, ličnost i stil treniranja. Sve smo razmotrili. Znam Đorđevića već skoro 30 godina, oduvek je bio neko kom sam se divio, ali nisam imao prilike da sarađujem s njim. Sve smo razmotrili, radio je sa nekim našim igračima, što je takođe bila prednost - izjavio je Gerardini za Jurohups.

Video: Piksi: Jedva čekam da vodim tim pred publikom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tmpk

    25. avgust 2021 | 17:08

    Sale legendo znamo da će ovi iz predgrađa sada da krenu sa standardnim prozivkama protiv tebe ali želim ti sreću i da nastaviš sjajnu trenersku karijeru punu trofeja i olimpijskih medalja !

  • Crnogorac

    25. avgust 2021 | 17:51

    Sta bi musavi dali da imaju bar jednu takvu legendu...ali jbg imaju 🐩

  • nino

    25. avgust 2021 | 19:38

    Nula od trenera gde god bio oteran

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA