Poznato svih 14 klubova učesnika ABA 2 lige za narednu sezonu: Srbija ima svoja dva predstavnika

Za preostala dva mesta će biti podeljene "vajld kard" pozivnice

  • 2
KK Studentski centar - KK Podgorica Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Dugo se čekalo na spisak ekipa koje će se takmičiti u ABA dva ligi, drugom po redu takmičenju na Balkanu, a konačno je poznato i ko će sve uzeti učešće iduće godine. Čast srpske košarke u ovom takmičenju će braniti ekipe Mladosti Zemuna i Vojvodine.

Prošla sezona u ovom takmičenju je donela pregršt zanimljivih mečeva, na kojima bi mogle da pozavide i neke mnogo jače lige. Na kraju se sve svelo na dve ekipe, koje su tražile borbu za učešće u Aba ligi, a to su bile dve filijale - Mladost Zemun (Partizan) i Studentski centar (Budućnost Podgorica).

U ovim mečevima, filijala Budućnosti, Studentski centar je odnela pobedu i time obezbedila učešće u Aba ligi iduće sezone, dok će Mladost već ove sezone pokušati da ode korak dalje i osvoji titulu u Aba 2 ligu, što će automatski značiti i učešće u najjačem regionalnom takmičenju.

Osim Mladosti, takmičenju će pristupiti još 13 sigurnih ekipa, i to: Borac Banja Luka, Spars (Bosna i Hercegovina) Gorica (Hrvatska), Lovćen 1947, Podgorica, Sutjeska (Crna Gora), MZT, Pelister (Severna Makedonija), Helios Suns, Rogaška (Slovenija) i Vojvodina (Srbija).

Ligu će popuniti još dve ekipe koje dobiju specijalnu pozivnicu.

Video: Trening šampiona u Velikoj jabuci: Endi Mari sprema Đokovića za istorijsku Gren slem titulu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA