≫ 

O prijateljstvu sa Željkom, razočaranju u Sašu i pljuvanju po porodici: Veliki istup Nebojše Čovića

Predsednik košarkaša Zvezde otvorio dušu

  • 26
KOŠARKA CRVENA ZVEZDA ČOVIC NEBOJŠA ČOVIĆ Foto: Tanjug/Milica Nikolić

Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović prokomentarisao je povratak Željka Obradovića u srpsku košarku i ostale teme uoči početka nove sezone.

U razgovoru za portal BHbasket, predsednik crveno-belih je podvukao da je novi trener Partizana njegov veliki prijatelj.

- Željko Obradović jedan od najboljih, ako ne i najbolji trener u košarci. Veže nas izuzetno prijateljstvo. To ne znači da treba da se predamo i kažemo stigao Željko u Partizan i sve je gotovo. Ovo nam je dodatna motivacija. Maksimalno se koncetrišemo na teren, i jedan deo koncetracije ostaviti i van terena. Naš odnos se ne može poremetiti. Ako se nastave divljanja navijača, verujem da će Željko reagovati, što ranije nije bio slučaj. Što se mene tiče, ja ću uvek odreagovati - obećava Čović.

Opet se dotakao i slučaja Saše Obradovića koji je posle otkaza na Malom Kalemegdanu dobio pozamašnu otpremninu. Zvezda svom nekadašnjem treneru duguje još 100.000 evra.

- Najviše me pogodilo ogromno razočaranje sa Sašom Obradovićem. On nas direktno košta 650.000 evra. Nije on pao s neba, mi smo ga doveli. Tek nisam očekivao da će naplatiti za četiri meseca maltene ceo svoj ugovor. To je ponajmanje što smo mogli da očekujemo. To je za mene jedno novo iskustvo, čovek se uči dok je živ. Nisam kontaktirao sa Obradovićem, kontaktirao ga je direktor Filip Suntrulić. Nisam mogao sebi da dozvolim takav kontakt. Za mene je on igračka legenda kluba. Kada prestanete da igrate vi menjate teren, gde su druga pravila, znanja i škole - ističe Čović.

Na pitanje da li se njegov sin Filip prerano oprostio od košarke, prvi čovek Zvezde odgovara:

- Jedan od ključnih razloga što se povukao je to što nosi prezime Čović i što sam mu ja otac. Pljuvanje po mojoj supruzi, mom sinu. Tu se ništa nije desilo slučajno. Mnogi su bili plaćeni za naše nevolje. Nisam delio njegovo mišljenje. On je vrlo kvalitetan igrač. Ja sam mu bio najteži kritičar. On nikada ništa nije dobio na protekciju. Jer ni njegova majka i otac ništa nisu dobili na protekciju u životu. On je sečen i od menadžera, to ostavljam njima na savest. Nije hteo da me posluša, ja tu nisam želeo da vršim pritisak da nastavi da igra. Nažalost otišao je iz košarke. Moja je želja da Filip počne da radi trenerski posao. Video sam da ima taj osećaj. Međutim to ne dolazi u obzir. Negde u njemu je ostao segment razočaranja - zaključio je Čović.

Video: Nebojša Čović pobesneo zbog kvara na semaforu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    9. septembar 2021 | 12:57

    Naravno da je obradovic trazio svoje posteno zaradjene pare.on ih je treniranjem zaradio a kako si ih ti na kosovu zaradio ostace misterija.

  • Milos

    9. septembar 2021 | 13:10

    Filip Čović je bio sasvim solidan igrač, da nije bio hendikepiran visinom bio bi još bolji.

  • terza1.

    9. septembar 2021 | 14:01

    Najveći trovač i grobar srpske košarke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA