Srpski košarkaši "plešu" u Poljskoj: Nenadić i Apić najefikasniji u prvom neuspehu Zjelone Gore

Musić među najboljima u Arki iz Gdinje, ali bez pobede

  • 0
Nemanja Nenadić Foto: Marko Jovanović

Srpski košarkaši nastavljaju sa zaista sjajnim partijama u Poljskoj i u subotnjim utakmicama su se pokazali kao predvodnici svojih timova. Nažalost, svi su doživeli poraze, što je jedina stvar koja baca "mrlju" na odličan poenterski učinak.

Tako je Zjelona Gora u trećoj utakmici od početka sezone naletela na prvu "rampu", pošto je poražena na gostovanju u Vloclaveku od Anvila (82:89), a na terenu za goste su bila dva igrača iz naše zemlje.

Nemanja Nenadić je bio najefikasniji, pošto je ubacio 18 poena (4/5 za dva, 2/7 za tri, 4/7 sa penala), dok je uz to sakupio i četiri skoka. Pratio ga je gotovo u stopu Dragan Apić koji je ubacio tri poena manje (6/7 za dva, 3/6 sa linije penala), a na sve to je dodao tri skoka i jednu ukradenu loptu. Treba dodati da na klupi gostiju sedi srpski trener, Oliver Vidin.

Novak Musić Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Ni Novak Musić nije uspeo da donese pobedu Arki iz Gdinje, iako je bio među najefikasnijima u svom, domaćem timu. Astorija Bidgošč potvrdila je kvalitet i upisala prvu pobedu u sezoni (74:97).

Ekipa Miloša Mitrovića, još jednog srpskog trenera odigrala je dobro samo tokom prve četvrtine, a nekadašnji igrač Mege, Zvezdare, Smedereva, Beovuka, OKK Beograda i Podgorice meč je završio sa 17 poena (7/11 za dva, 0/1 za tri, 3/4 sa penala) uz četiri skoka i šest asistencija, čime je došao do indeksa 17.

Ovo je bio drugi poraz za Arku u sezoni, a u narednom kolu za sedam dana sastaju se sa Torunom u gostima.

Video: Katai drugi put u metu, Zvezda vodi sa 3:0

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA