Prvi čovek Evrolige se oprostio od Dude Ivkovića: "Niko nije imao uticaj na košarku poput njega"

Đordi Bertomeu je dosta toga imao reći o našem treneru

  • 0
Dušan Ivković Duda

Foto: MN Press

Legendarni jugoslovenski i srpski trener Dušan "Duda" Ivković preminuo je u 78. godini života. Još jedan čovek koji je izrazio duboko žaljenje zbog ovog gubitka je i Đordi Bertomeu, prvi čovek Evrolige, koji je izjavio da nijedan trener nije imao veći uticaj na košarku od Dude Ivkovića.

Duda Ivković je trener koji je dva puta osvajao Evroligu i oba puta je to učinio sa ekipom Olimpijakosa, prvi put 1997. godine, a potom i 15 godina kasnije.

Zbog toga, ali i zbog mnogobrojnih titula, trofeja, medalja i rezultata, on je svrstan među najbolje trenere u Evropi, ali i na svetu.

Prvi čovek Evrolige, Đordi Bertomeu, poslao je dirljivo pismo podrške porodici, ali i žaljenje zbog gubitka koji je košarka pretrpela, a mi ga ćemo ga preneti u celosti.

- Svi u Evroligi smo izuzetno tužni zbog vesti da je naš veliki prijatelj i pravi gigant našeg sporta Duda Ivković otišao tako iznenada. Nije nikakvo preterivanje da se kaže da je Duda na evropsku košarku imao veći uticaj nego ijedan drugi trener, od odrastanja u jednoj od kolevki košarke Beogradu do vođenja brojnih timova do najvećih uspeha.

- I više nego po uspesima, Duda će biti upamćen kao istinski vođa hiljadama svojih igrača i generacijama trenera. Košarka je izgubila jednog od svojih pionira, ali nasleđe trenera Ivkovića živi i živeće kroz evropsku košarku koju je podigao do današnjih visina - poručio je Bertomeu.

Video: Hvala za sve: Ko je bio Dušan Ivković?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA