Oproštajni meč Novice Veličkovića u Areni počeće minutom ćutanja povodom smrti Dušana Ivkovića

Partizan i Anadolu Efes tako će odati počast velikom srpskom košarkaškom stručnjaku

  • 1
Dušan Ivković Duda

Foto: MN Press

Utakmica Partizana i Anadolu Efesa, na kojoj će se od košarke zvanično oprostiti dugogodišnji kapiten crno-belih, Novica Veličković počeće minutom ćutanja u znak smrti Dušana Dude Ivkovića.

Jedan od najvećih evropskih košarkaških trenera ikada preminuo je u Beogradu u 78. godini ovog jutra, a Partizan čiji je Ivković svojevremeno bio trener, oprostio se jednog od najboljih porukom da je to “čovek čije košarkaško nasleđe nije ni moguće opisati samo rečima“.

Prijateljska utakmica između Partizana i aktuelnog šampiona Evrolige počinje večeras od 19.00 časova u “Štark Areni“.

Partizan je podsetio na uspehe koje je Ivković imao tokom svoje bogate karijere. Naveli su crno-beli kako je Duda trasirao put mnogim drugim trenerima i igračima. Od 23. jula do danas, bio je član borda fondacije “Dobro pamtim sve”, koju je Partizan osnovao u cilju pomoći nekadašnjim igračima.

- Iako već tada osetljivog zdravlja, Ivković je sa radošću prihvatio poziv i sa oduševljenjem pozdravio ideju da se crno-bela porodica okupi i pomaže generacijama koje su kroz istoriju branile boje Partizana. Neka je večna slava i hvala velikom Dudi – navodi se u saopštenju na sajtu Partizana.

duš

Video: Hvala za sve: Ko je bio Dušan Ivković?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kk..🏀🏀🏀

    16. septembar 2021 | 14:46

    Svaka cast legendo voleo si nas najbolji klub..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA