≫ 

Braća Vebster ostala bez kluba zbog antivaks stavova: Jedan tvrdi da Fajzer ubija skoro kao Kovid

Novozelanđanin Taj Vebster moraće da traži novi klub posle obijanja da se vakciniše

  • 0
tai vebster

Foto: MN Press

Strogi propisi na Novom Zelandu o zaštiti stanovništva od korona virusa toliko su uzeli maha da su male šanse da ćete bilo šta moći da radite ako niste vakcinisani.

To je na svojoj koži najbolje osetio poznati tamošnji košarkaš i reprezentativac te zemlje Taj Vebster (26) koji je hteo bez vakcinacije u novu sezonu, što je nemoguće prema striktnim zakonima, te je dobio otkaz u klubu Novi Zeland "Brejkers", piše Sportando.

Vesbter je odigrao sjajno prošle sezone za isti klub, u međuvremenu je potpisao na još dve i po sezone, međutim sada je to sve palo u vodu jer ne želi da primi vakcinu što ga onemogućava da putuje u Australiju na utakmice. NBL liga u okviru koje se odvija košarkaško takmičenje ne zahteva vakcinisanje igrača, ali bez doze zaštite protiv kovida su im praktično ograničena putovanja između država.

Inače, Tajev brat Kori, koji je svojevremeno igrao i za Megu, prošlog meseca je na druptvenim mrežama napisao da fajzer vakcine ubijaju skoro isto ljudi koliko i kovid 19, što se naravno ispostavilo kao netačno, pa je ubrzo, u dogovoru sa klubom, raskinuo saradnju. Takođe su u pitanju Brejkersi.

Braća antivakseri su sada slobodni agenti.

Video: Fudbaleru Čelsija provalnici obili kuću dok je igrao meč Lige šampiona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA