≫ 

Bivši košarkaš Zvezde "razbio" tragača u Poteri, odneo pobedu u kvizu i uzeo 600.000 dinara!

Nakon uspeha u "Slagalici", Dušan Macura bio je fantastičan i u večerašnjem izdanju kviza "Potera"

  • 26
Dušan Macura Printskrin: RTS, Foto: MN Press

Sportskim navijačima sa ovih prostora dobro poznato lice pojavilo se u popularnom kvizu "Potera"! Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, Dušan Macura pobedio je u prvoj emisiji nove sezone i to nakon što je pokazao impresivno znanje u sva tri dela igre.

Zanimljivo je da je Dušan Macura osvojio drugo mesto u 125. ciklusu "TV Slagalice" u aprilu 2020. godine, a da je potom u Superfinalu iste godine došao do polufinala, čime je osvojio nagradu od 50.000 dinara, koliko mu je pripalo i za finale "regularnog" ciklusa.

U "Slagalici" drži rekord po broju osvojenih poena iz dve partije, od kako je promenjen format takmičenja i igra se po nokaut sistemu. On je svog protivnika tada "oduvao" sa nestvarna 422 osvojena poena, naspram 107 koliko je uzeo rival.

Dušan Macura Foto: Printscreen / RTS

Što se tiče njegovog najsvežijeg nastupa, on je u prvom "činu" kada je neophodno dati što više tačnih odgovora za jedan minut, ukupno rešio devet pitanja koja mu je postavljao Jovan Memedović čime je zaradio 90.000 dinara, da bi u drugom delu bez ijedne greške prošao kroz cilj ispred tragača Milorada Milinkovića i to sa većom svotom od 600.000 dinara, koju je prethodno izabrao. Time se plasirao u finalnu Poteru.

Tamo su on i Mina, koja se takođe domogla završnog dela kviza za dva minuta uspeli da daju 17 tačnih odgovora, što tragač Milorad Milinković nije mogao da "sustigne". Napravio je 16 koraka, a ključni je bio pogodak u poslednjoj sekundi koji je Macura dao na odgovor za kompaniju koja naplaćuje komunalne usluge - Infostan.

Govoreći o njegovoj sportskoj karijeri, on je brzo prošao kroz sve mlađe kategorije Crvene zvezde, nakon čega je priključen prvom timu. U prvom timu je igrao u sezonama 1996/97 i 1997/98, kada mu je trener bio Mihajlo Pavićević, a pomoćnici Ranko Žeravica i Aca Petrović. Igrao je sa Igorom Rakočevićem, Vladom Kuzmanovićem, Milenkom Topićem...

Pored Zvezde, imao je bogato internacionalno iskustvo. Nastupao je za Radnički Jugopetrol, Ural, Čemnic, Bareirense, Kezul Sintru, Gole Gohar, Angolu i Gimle Bergen. Nastupao je na poziciji centra i visok je 211 centimetara.

Video: Vi Srbi, vi ste ludaci, unikatni: Administrator Instagram stranice 433 za Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Кнез

    20. septembar 2021 | 23:03

    Питам се да ли је неки фудбалер учествовао у било ком квизу знања?Честитке и похвале за Душана!

  • Bravo

    20. septembar 2021 | 22:51

    Sjajan momak smeran, pametan

  • Vucica

    20. septembar 2021 | 23:13

    Sve cestitke Dusanu, ovo je bilo za ocekivati, to su krajiski geni💖

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA