≫ 

Legendarnog košarkaša Jugoslavije "slomile" emocije na sahrani Dude Ivkovića

Jure Zdovc je jedan od bivših igrača koje je Duda svojevremeno gurnuo u vatru

  • 1

Veliki broj košarkaških imena okupio se u utorak oko podneva na Novom groblju u Beogradu, na sahrani proslavljenog srpskog trenera Dušana Dude Ivkovića!

Vlade Divac, Željko Obradović, Dino RađaVasilis Spanulis, Žarko Paspalj, Dimitris Itudis, Predrag Danilović... samo su neka od njih, jedan od onih koji nije mogao da sakrije suze bio je i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Jure Zdovc.

Zdovc je sa suzama u očima snimljen u društvu Divca, Danilovića, Obradovića i Paspalja, a pre nekoliko dana je priznao da ga je smrt Ivkovića jako pogodila.

- Veoma sam pogođen vešću... Uvek govorim da se igrač stvara sam. To govorim i svojim igračima kao trener. Neizbežna činjenica je da me je on gurnuo u vatru, dao mi je šansu. U izuzetno velikoj konkurenciji u meni je video igrača kojeg može da iskoristi. I ja sam tu priliku iskoristio. Bio je izuzetno strog i nepredvidiv, ali neizmerno smo ga poštovali i voleli - rekao je Zdovc, poslednji Slovenac koji je igrao za Jugoslaviju sa kojim je dva puta bio prvak Evrope i jednom šampion sveta. Takođe, uzeo je i srebro na OI u Seulu.

Osim pomenutih nekadašnjih košarkaša, na sahrani Ivkoviću bili su i Nenad Krstić, Nikola Peković, Novica Veličkovi. Bojan Popović, Saša Obradović, Pero Antić, Marko Kešelj, Duško Savanović, Dražen Bolić, Stefan Marković, Dušan Kecman, Dejan Tomašević...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojša Stojanović

    21. septembar 2021 | 16:28

    Shvatio sam da nije sahranjen u ALEJI VELIKANA? Ako nije, to je greška i sramota. Zaslužuje sve počasti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA