≫ 

Novica i Partizan za malu Elenu: Unikatne patike sa oproštajnog meča na aukciji za novčana sredstva

Sav novac biće usmeren na troškove lečenja

  • 0

Video: Partizan je njegovo sve: Veličković je imao specijalno dizajnirane patike za oproštajnu utakmicu

Dugogodišnji kapiten Partizana, Novica Veličković oprostio se od svog voljenog kluba u četvrtak kada je pred krcatom "Štark Arenom" odigrao oproštajni meč protiv Anadolu Efesa. Uz dosta suza, uz prijatelje i nekadašnje saigrače, održao je emotivan govor između dva poluvremena, a u jednom momentu je poveo pesmu sa navijačima.

Na utakmici je nosio unikatne patike koje je dizjanirao poznati karikaturista Ilija Sarmeš poznatiji kao "Sarmagedon" na društvenim mrežama. Novica je odlučio da taj detalj postavi na aukciju na sajtu "Limundo" zajedno sa Partizanom, a da sav novac od prodaje usmeri za lečenje Elene Krstivojević.

Unikatne patike sa naslikanim likom Novice i brojem "12" pomoći će da se sakupe sredstva za lečenje male Elene, koja boluje od retke genetske progresivne bolesti koju karakteriše nesposobnost organizma da pravilno razgrađuje složeni šećer u ćelijama tela. Akumulacija šećera u organizmu potom utiče na mnoge telesne organe i sisteme, uključujući i centralni nervni sistem.

 

Reč je o teškoj bolesti koja u slučaju da se ne leči može da se manifestuje gubitkom osnovnih funkcija, a prate je brojni drugi zdravstveni problemi, kao što su oni sa sluhom i vidom, respiratorne infekcije, problemi sa jetrom, srcem, mentalna retardacija, ozbiljne koštane i mišićne abnormalnosti, koje nažalost dovode do prerane smrti.

Eleni je što je pre moguće neophodna transpatacija koštane srži. U Srbiji nije praksa da se ona radi za ovu bolest i roditelji su odlučili da rešenje potraže u inostranstvu. Sredstva su potrebna za transplantaciju, kao i same troškove rehabilitacije, preglede, operaciju katarakte, kontrole i ostale tretmane, kao i za putne troškove i smeštaj u bolnici.

I vi možete pomoći maloj Eleni slanjem SMS poruke sa brojem 1084 na telefon 3030, kao i na druge načine na sajtu fondacije "Budi human".

Video: Emotivno i na ivici suza: Novica održao govor Grobarima koji je bio lekcija sadašnjim igračima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA