Penzionisao se jedan od najboljih šutera: Odluku objavio u podkastu, postigao je 1.950 trojki u NBA ligi

Džej-Džej Redik sigurno će nastaviti da se bavi stvarima vezanim za košarku

  • 0
Pelicans Rockets Basketball

Foto: Tanjug/AP

Jedan od najboljih šutera u NBA ligi, Džej-Džej Redik objavio je danas završetak svoje karijere nakon dugih 15 godina koliko je proveo u najboljem košarkaškom takmičenju na čitavoj planeti.

Odluku je javnosti saopštio na jako neobičan način, kroz svoj podkast "Old Man and the Three" u kojem već godinama unazad razgovara sa saigračima i košarkašima iz NBA lige.

U NBA ligu je stigao 2006. godine sa Univerziteta Djuk, nakon što je proglašen najboljim igračem godine. Kao 11. na Draftu ga je odabrao Orlando Medžik, za koji je igrao do 2013. godine. Usledili su nastupi za Milvoki, četiri godine provedene u Los Anđeles Klipersima i dve u Filadelfiji.

Tokom 2019. godine otišao je u Nju Orleans, a ovi su ga trejdovali u Dalas Maverikse, iako je Redik sam molio da ga pošalju negde bliže Istočnoj obali SAD, kako bi bio što bliže porodici. Ovog leta mu je i taj ugovor istekao, pa je rekao da neće tražiti novi.

Redik je na 940 utakmica prosečno beležio 12,4 poena po utakmici uz 41,5% na šutu sa distance i 89,2% sa linije za slobodna bacanja. Najbolje sezone imao je dok je igrao u Seventisiksersima, gde je 2017/18 stao na proseku od 17,1 poena, a godinu kasnije je bio i bolji sa 18,1 poenom.

Karijeru je završio na 15. mestu svih vremena sa 1.950 pogođenih trojki, a prema procentu šuta sa distance zauzeo je 17. mesto na večnoj listi NBA lige.

Video: Velikani plaču: Žoc, Divac, Rađa, Danilović, Paspalj nose kovčeg Dude Ivkovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA