Vratio se "simbol" čačanskog Borca: Ilija Đoković ponovo kraj Morave, potpisao i Sava Lešić

Dva pojačanja za srpskog predstavnika u ABA ligi

  • 0
Ilija Đoković Foto: MN Press

Za tri dana počinje nova sezona u ABA ligi. Iza klubova je dugačak pripremni period i biće zanimljivo videti ko će se na pravi način predstaviti publici u prvom kolu regionalnog šampionata, koje je ranije umelo da donese neka iznenađenja. Pojačanjima nikako da vidimo kraj, pa je tako dva igrača danas doveo i čačanski Borac koji će pokušati da izbori opstanak u eliti i ove godine.

Prvi igrač je dobro poznat svima, a naročito ljudima u Čačku. Reč je o Iliji Đokoviću koji je tri godine branio boje Borca i postao njihov svojevrstan "simbol", a nakon toga se okušao u FMP-u i Splitu, gde je muku mučio sa povredom prošle sezone, pa nije produžio ugovor.

On je rođen u Jagodini, a u Požarevcu je krenuo sa nešto ozbiljnijom košarkom. Dve godine je igrao za mlađe kategorije FMP-a, gde je i otišao nakon napuštanja Borca. Uspeo je da obuče i dres reprezentacije Srbije tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u košarci.

Još jedan bivši igrač FMP-a došao je u Čačak. Reč je o Savi Lešiću, koji je bio na probi u Borcu i na kraju je uspeo da sklopi dogovor sa Markom Marinovićem o saradnji. Braniće dres Čačana u narednih godinu dana, a u karijeri je nastupao i za Partizan i Zvezdu, Vizuru, Radnički, Jenisej, Ređinu, Megu, Igokeu i iranski Zob Ahan.

Borac je pre dvojice pomenutih košarkaša produžio ugovore sa Lopezom, Pecarskim, Hejlom, Marinkovićem i Tomaševićem, a saradnju su prihvatili i Todorović i Sanadze.

Video: Džons predao pobedu Zadranima u ruke, Borac sve bliži da zauzme mesto u plej-autu ABA lige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA