Nikolin saigrač oduševljen: "Nikada nisam video nikoga kao Jokića! Posle sezone pije pivo i vrati se u formu"

Zanimljive reči Majkla Portera Džuniora

  • 6
Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Za nešto više od mesec dana počeće nova sezona u NBA ligi. Nikola Jokić pokušaće sa Denver Nagetsima da ostvari još bolje rezultate nego ranije, a uz to će na svojim leđima imati i titulu najkorisnijeg igrača za prošlu takmičarsku godinu.

Koliko je Jokić impresivan za Amerikance govore i reči njegovih saigrača, koji prosto ne mogu da veruju da je on onog "bucka" koji je stigao u NBA ligu, izrastao jedan od najkompletnijih košarkaša današnjice.

Majkl Porter Džunior je tako u podkastu Džej-Džej Redika razgovarao o srpskom košarkašu i istakao je da nikada nije video nikoga kao što je Jokić.

- Kad sam Jokića upoznao, bio je debeo. Kad sam ga prvi put video, došao je u teretanu po mom dolasku u Denver, došao je da se upoznamo, video sam da je dobar momak. Ali nisam znao mnogo toga o njemu, jer nikad nisam gledao Nagetse - počeo je priču Porter Džunior.

- Bio je dobar već tada, samo nije bio ovako dobar kao sada. I onda smo završili na trening kampu, gledao sam ga kako igra, i on je igrao dobro, ali i Mejson Plamli je igrao otprilike kao i Jokić. I pitao sam se zašto Jokić počinje mečeve pre Plamlija? A onda su mi saigrači rekli 'Ne, on kad hoće, ubaciće 40 poena za veče, kad ne bi stalno dodavao, nego kad mi samo gledao da daje poene'. Mislio sam ma nema šanse, ali rekli su mi 'Čekaj samo dok počne sezona'.

Kada je dočekao prve utakmice, nije mogao da veruje šta gleda. Jokić je blistao.

- I čekao sam i onda... Nikad nisam video nekoga kao što je Jokić! Jako je čudno! On je čudan tip, pre meča će igrati igrice na telefonu... Mislim da sad ozbiljnije vodi računa o svom zdravlju, ali pre toga sam čuo da se posle sezone vrati kući, pije pivo, jaše konje i posle se pred sezonu opet vrati u formu. On je prirodno neverovatan.

Zanimljivo je da Porter smatra da Jokić nije u glavi umislio da je superstar, već da je posle svake utakmice isti, bilo u pobedi ili u porazu.

- On je jedan od onih lidera koji ne predvode tim tako što će biti glasni non-stop. On će voditi primerom. I sad to shvata sve ozbiljnije. Pre je više bio zvezda bez da je želeo da bude zvezda. Sada kao da je rekao 'okej, znam koliko sam dobar kad sam MVP, hajde da unapredim i ove igrače oko sebe'. Njegova konzistentnost je sjajna, igra svaki meč, ima mali krug ljudi kojeg se drži. Što se tiče ličnosti, ja poštujem njegov mentalitet jer je on kao Janis (Adetokunbo, prim. aut). Idemo dan po dan, utakmicu po utakmicu, čak i ako odigram loše, ostaću isti onaj tip, neću mnogo da marim za to. Ako odigram sjajan meč, neću da postanem arogantan, ostaću isti onaj tip. To poštujem kod njega. On ni ne vidi sebe kao superstara - zaključak je Portera u podkastu Džej-Džeja Redika, "The Old Man and the Three".joki

Video: Sve o Luki Dončiću: Kako igra, kako razmišlja i da li bi mogao zajedno sa Jokićem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Febo

    22. septembar 2021 | 12:13

    Svetski a nas.nas najbolji kosarkas svih vremena

  • Lukk

    22. septembar 2021 | 12:34

    Kako da ne pije pivo a i sto ne bi. 'LJUDINA' koja NECE da igra za svoju zemlju..

  • Pera

    22. septembar 2021 | 12:29

    I mi nismo videli ovako cudo od coveka...!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA