Problemi za Zvezdu na startu ABA lige: "Crveno-beli" bez šest prvotimaca dočekuju ekipu Splita

"Crveno-beli" će sezonu dočekati u izmenjenom sastavu

  • 11
KK Crvena zvezda Foto: Telegraf.rs

Košarkaši Crvene zvezde prvu takmičarsku utakmicu u novoj sezoni igraju u petak, 24. septembra, od 20 časova u hali “Aleksandar Nikolić” protiv ekipe Splita, čime će i otvoriti takmičenje u ABA ligi za sezonu 2021/2022.

"Crveno-beli" dolaze u ovaj duel kao ekipa koja je imala skoro perfektan skor na priprema, gde su redom padale ekipe FMP-a, Mege, Panatinaikosa, Bajerna... Dok je jedini poraz došao od ekipe Mega basketa, koja je bila bolja od desetkovane ekipe Crvene zvezde.

Povrede muče ekipu iz Beograda i pred ovaj duel, naime, Dejan Radonjić neće moći da računa na svojih šest igrača - Branka Lazića, Stefana Lazarevića, Ognjena Dobrića, Dejana Davidovca, Nejta Voltersa i Erona Vajta.

Trener "crveno-belih" pozvao je navijače kluba da dođu u što većem broju i pozdrave novi tim Crvene zvezde i pruže mu podršku pred brojne utakmice koje slede:

- U premijernom meču nove ABA sezone očekuje nas utakmica sa ekipom Splita. Oni su donekle promenili sastav, stigao je i Džons, ugovor je obnovio iskusni Roko Ukić. Igrali su kvalifikacije za FIBA Ligu šampiona, počelo je i njihovo nacionalno prvenstvo, dakle u takmičarskom su ritmu. Naš prioritet je da razmišljamo o našoj trenutnoj situaciji koja nije sjajna - istakao je trener Radonjić, a potom i nastavio.

- Gotovo sigurno ćemo nastupiti bez većeg broja igrača, Vajt je van trenažnog procesa zbog povrede koju je zadobio još protiv Panatinaikosa i očekujemo ga za nekoliko meseci. Dobrić i Lazić u najboljem slučaju će trenirati za 10-ak dana, Davidovac polako izlazi iz povrede i videćemo kada će nam se priključiti sledeće nedelje. Lazarević i Volters su bez košarkaškog treninga sa ekipom, a pod znakom pitanja je i Uskoković.

- Sve ovo navodi da smo pripreme za ovaj meč izveli u neočekivanim okolnostima. Morali smo da pronađemo način da radimo kako želimo. Međutim, bez obzira na sve želimo pobedu. Znamo da će tokom ove sezone biti prilike da pozivamo navijače da prepoznaju trenutak i pomognu nam kada je važno, ali očekujemo da budu u što većem broju sutra uz nas i da daju podršku momcima koji će sutra igrati - zaljučio je Dejan Radonjić za klupski sajt.

Video: Kalinić o povratku u Zvezdu: Odluka je doneta iz privatnih i porodičnih razloga i stanja s Kovidom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VRS

    23. septembar 2021 | 18:58

    Tražite da se odloži meč. Kada možete u fudbalu, zašto ne biste mogli i u košarci, haha.

  • Beli

    23. septembar 2021 | 18:30

    Sta kazu grobari? Namerno se povredili, da odloze utakmice!!!

  • ciganiiii

    23. septembar 2021 | 20:24

    I ovi vam imaju dijareju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA